Efter konkursen: Nu stänger butiken på Östra Hamngatan

I april gick den svenska glasögonkedjan Nividas i konkurs och inledde en utförsäljning. Nu har butiken på Östra Hamngatan stängt för gott.

ANNONS
|

Det var åratal av förlust och ett stopp från ägarna att gå in med mer kapital i bolaget som till slut blev glasögonkedjan Nividas fall. Den 19 april försattes bolaget i konkurs.

Nividas öppnade sin första butik i Göteborg på Vallgatan 2015, men flyttade två år senare till hörnlokalen på Östra Hamngatan.

I en månads tid har konkursboet drivit utförsäljning i samtliga butiker och försökt att hitta en ny ägare till verksamheten.

Köps upp av börsnoterad skoförsäljare

Nu är det klart att det är börsnoterade e-handelsföretaget Footway som har köpt upp konkursboet och därmed också Nividas e-handel, de immateriella rättigheterna och det kvarvarande lagret i Sverige, något som Dagens industri var först med att berätta.

ANNONS

Men den nya ägaren har inga planer på att driva vidare glasögonkedjans fysiska butiker.

– Nej. Vi har tagit över tillgångarna i form av till exempel varumärket, domäner, kundklubben och varulagret – men ingenting vad gäller de fysiska butikerna. Vi har inte det fokuset alls, säger Christian Paulsson, ansvarig för inköp- och företagstransaktioner på Footway, till DI.

Det betyder att butiken på Östra Hamngatan har bommat igen för gott. Vem som ska ta över lokalen är för närvarande oklart. Rebecca Liljebladh Thorell som är pressansvarig på Vasakronan, skriver i ett mejl till GP:

– Vi för sedan en tid tillbaka dialoger med ett par olika och intressanta potentiella hyresgäster.

LÄS MER:Svensk glasögonkedja i konkurs – har butik i Göteborg

LÄS MER:Fem punkter: Så gör du när en butik går i konkurs

LÄS MER:Stor konkursvåg i Västra Götaland i maj

LÄS MER:Välkända modekedjan slår igen butik – rear ut allt

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS