Efter knarktillslaget – nu drogtestar Avanza sin personal

Efter knarktillslaget på Avanzas kontor i Stockholm har nätbanken nu börjat drogtesta sina anställda, rapporterar Di.
– Det har varit en väldigt stor uppslutning för att testa sig, många har till och med sagt att de vill testas så fort som möjligt, säger vd Rikard Josefson till tidningen.

ANNONS
|

Det var i oktober som narkotikahundar snokade till sig knarkgömmor på banken Avanzas kontor i Stockholm.

Rikard Josefson bekräftade för Aftonbladet att det har förekommit konsumtion av droger i lokalerna, och att man dessutom har hittat spår av droger där.

– Vi är medvetna om att finansbranschen inte är underrepresenterad när det kommer till drogberoende, sa vd:n Rikard Josefson till Aftonbladet.

LÄS MER:Skenande kostnader för att hyra lägenhet i andra hand i Göteborg

Vilken eller vilka droger det rörde sig om är oklart, men Rikard Josefson antydde att det kunde röra sig om kokain.

Nu har bankens anställda börjat drogtestas, rapporterar Di. Totalt ska 600 anställda testas.

De tar hjälp av en extern partner, specialiserad på att hjälpa arbetsgivare att lösa alkohol- och drogproblem på arbetsplatser.

ANNONS

– Det handlar om delar av personalen som har valts ut slumpmässigt. Nu är det höstlov så vi håller på att jobba fram en plan på hur testarna kontinuerligt ska kunna genomföras framöver. Det är en del logistik med det här, säger Rikard Josefsson till Di.

Vd: ”Varit stor uppslutning”

På tidningens fråga om hur personalens mottagande varit svarar vd:n:

– Det har varit en väldigt stor uppslutning för att testa sig, många har till och med sagt att de vill testas så fort som möjligt. Sedan är det självklart så att om någon inte vill testa sig så kommer inte hen fram och säger det till mig. Hittills har vi dock inte upplevt en enda negativ reaktion hos våra medarbetare, snarare support.

LÄS MER:Luftfartsverket kan komma att lägga ner flygledningen på Landvetter

Avanza kommer nu införa en rad nya rutiner för att undvika att liknande situationer uppstår i framtiden.

– Som hos alla företag där något sådant här händer kommer vi att prata om det och vi kommer att utbilda våra chefer. Det här får inte bli någon engångsföreteelse utan vi kommer ha ett öppet klimat där vi alltid ska diskutera beroende-, alkohol- och narkotikaproblematik samt psykisk ohälsa. Våra medarbetare ska känna trygghet i att kunna vara öppna mot sin chef och vår HR-avdelning för att få hjälp, säger vd Rikard Josefson till Di.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS