Fredrik Borgskog har bland annat tävlat med kocklandslaget och varit chefskonditor på Upper House och jobbat med desserter på Clarion Post och Gothia Towers innan han startade eget tillsammans med hustrun Bella Borgskog.
Fredrik Borgskog har bland annat tävlat med kocklandslaget och varit chefskonditor på Upper House och jobbat med desserter på Clarion Post och Gothia Towers innan han startade eget tillsammans med hustrun Bella Borgskog. Bild: Bild: Stefan Edetoft

Efter hyllade Brøderi Borgskog – här är paret Borgskogs nya koncept

På julafton stängde Brøderi Borgskog igen portarna för gott – trots hyllningar och efter bara ett år på Prinsgatan. Nu planerar paret Borgskog ett nytt koncept, i en lada på landsbygden.
– Det kommer bli mer åt kondishållet – och eventuellt också en restaurang. Vi får se, säger konditorn Fredrik Borgskog.

ANNONS
|

Det lilla konditoriet och bageriet Brøderi Borgskog hann, under sitt första och sista år, både bli utsett till ett av landets bästa kaféer och prisas som Årets stjärnskott av White Guide. I julas avslutade dock äkta paret Bella och Fredrik Borgskog projektet, för att gå vidare med nya idéer.

– Vi blir lätt rastlösa, uttråkade – både jag och min fru har ganska dåligt tålamod om vi ska vara ärliga. Vi ville testa något nytt, säger Fredrik Borgskog.

LÄS MER:Tre av Sveriges bästa kaféer ligger i Göteborg

Nu skissar de på ett nytt koncept i en ny lokal, långt från Linnéstaden. Till våren hoppas de öppna ny verksamhet i en lada i Tostared utanför Kungsbacka.

ANNONS

– Min frus pappa och hans syskon har en jättestor gård där och vi har fått tillgång till en stor lada som de renoverat under en period, säger Fredrik Borgskog.

I en liten lokal på Prinsgatan bakade och sålde Brøderi Borgskog främst bröd och bullar under ett knappt år. Restfest, gjord på rester av croissantdeg, Sri Lanka-kanel och citronsirap utsågs i fjol till "stans bästa bulle" av GP:s matskribent Ina Lundström.
I en liten lokal på Prinsgatan bakade och sålde Brøderi Borgskog främst bröd och bullar under ett knappt år. Restfest, gjord på rester av croissantdeg, Sri Lanka-kanel och citronsirap utsågs i fjol till "stans bästa bulle" av GP:s matskribent Ina Lundström. Bild: Stefan Edetoft

Planerna: Inget mer bröd

Exakt vilken verksamhet som ska bedrivas i ladan är i skrivande stund oklart. Bröd, som tillsammans med bullar och croissanter var en stor del av konceptet på Prinsgatan, finns dock inte med just nu.

– Vi har lite planer, men inget är helt spikat ännu. Det är fortfarande lite otydligt och vi vill inte heller gå ut med allt ännu. Men det kommer bli mer åt kondishållet, åt det söta hållet – inget bröd alls, säger Fredrik Borgskog.

I planerna finns också en gårdsbutik och eventuellt även en restaurang.

– Det hänger på om jag kan övertyga min bror att haka på, han är kock, säger Fredrik Borgskog.

LÄS MER:Prisade konditorn bakar stans bästa bulle av rester

ANNONS