Essity, som har en stor verksamhet i Mölndal, varnar nu för att de högre energi- och råvarupriserna leder till ”omfattande prishöjningar” på bolagets produkter.
Essity, som har en stor verksamhet i Mölndal, varnar nu för att de högre energi- och råvarupriserna leder till ”omfattande prishöjningar” på bolagets produkter. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Dyrare toapapper – Essity aviserar prischock

Den dyrare elen och gasen leder nu till dyrare toapapper. Det varnar hygienjätten Essity för.

ANNONS
|

Nu blir toapapper och andra hygienprodukter dyrare. Hygienbolaget Essity, som har sitt största kontor i Mölndal, aviserar omfattande prishöjningar på grund av kostnadsökningarna.

Det handlar om såväl priset på energi som råvaror till bolagets produkter som har blivit dyrare, enligt bolaget. Bland bolagets märken finns Tork, Libero och Libresse.

”Kostnadsmotvinden har förvärrats ytterligare. Vi kommer att hantera denna situation med nya omfattande prishöjningar och energipristillägg” skriver Magnus Groth, vd i Essity i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Inflationen tog vinsten – nu dyrare toapapper

LÄS MER:Elpriserna faller kraftigt – vädret orsaken

LÄS MER:Drabbas inte av elpanik – det finns lösningar

LÄS MER:Här är dina största eltjuvar

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS