Butiken i Krokslätt blir kedjans åttonde butik i Göteborg inräknat Partille.
Butiken i Krokslätt blir kedjans åttonde butik i Göteborg inräknat Partille. Bild: Martin Meissner

Djuraffären öppnar ny butik i Göteborg

Arken Zoo öppnar den 8:e augusti en ny butik i Krokslätt. Det blir kedjans sjunde butik i Göteborg.
– Vi brukar expandera med ungefär såhär många butiker varje år, men på senare tid har vi vuxit lite extra kring Göteborg, säger Lenita Svedberg, regionchef på Arken Zoo.

ANNONS
|

Den nya butiken på 450 kvadratmeter kommer ligga granne med ICA Maxi på Grafiska vägen i Krokslätt.

– Vi tror väldigt mycket på det läget framför allt för att vi hamnar intill en matbutik så att kunderna kan köpa mat och tillbehör till sina husdjur utan att behöva göra ett extra stopp. Där finns en efterfrågan, många bostäder ligger i närheten och vi blir lättillgängliga, säger Lenita Svedberg, regionchef på Arken Zoo.

LÄS MER:Därför ska du inte köpa en smuggelhund

LÄS MER:Missan hittades död – oron växer för ny kattmördare

Den nya butiken i Krokslätt kommer inte ha någon försäljning av djur utan bara fokusera på djurfoder och tillbehör.

GP har tidigare rapporterat att under våren och sommaren har efterfrågan på hundvalpar varit så stor att det nu råder brist på det.

ANNONS

– Ja vi märker av att det är många som köper valpar nu. Det brukar det i och för sig alltid vara mellan maj och september men detta året har varit extra. Det är många nya hundägare som kommer in och frågar om råd hur de ska göra när de tar hem valpen, säger Lenita Svedberg.

Den nya Arken Zoo i Krokslätt öppnar den 8:e augusti och blir kedjans sjunde nyöppning för i år och den åttonde butiken i Göteborg om man räknar in den som ligger i Partille.

– Vi brukar expandera med ungefär såhär många butiker varje år men på senare tid har vi vuxit lite extra kring Göteborg.

Fakta Arken Zoo

Sveriges största rikstäckande husdjurskedja.

Har i nuläget 102 butiker i Sverige

Säljer husdjur, foder och tillbehör.

LÄS MER:Brist på valpar – fler skaffar hund under coronakrisen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS