Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Coronaförlusten för Stordalens hotell: två miljarder

Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice led svårt under coronaåret 2020. Tappet blev nära två miljarder norska kronor.
Trots det satsar den norske hotellmagnaten vidare – redan om två veckor öppnar hans nya hotell i Mölndal.

Resultatet före skatt slutade på en förlust på 1,93 miljarder norska kronor samtidigt som koncernens omsättning minskade med drygt fem miljarder kronor. En norsk krona är knappt 0,98 svenska kronor.

Detta att jämföra med 2019 då vinsten var 417 miljoner norska kronor.

I Sverige var hotellomsättningen minus 55 procent. Tittar man på perioden mars-december var tappet 65 procent.

LÄS MER: Stordalen gör miljardaffär på hotellfastighet

LÄS MER: Nordic Choice tvingar anställda bära munskydd

– I januari och februari 2020 levererade vi rekordresultat i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Vi gick också in i 2020 med 30 hotellprojekt på gång och en plan att anställa 45 000 personer de närmaste fem åren i företaget, säger koncernchef Torgeir Silseth i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Petter Stordalen om coronakrisen, Göteborgshotellen, varslen och sitt lycko-index

Nära 8 000 medarbetare har blivit permitterade eller uppsagda under coronapandemin. Inför 2021 förväntar man sig en gradvis förbättring beroende på i vilken omfattning restriktionerna kvarstår.

Men redan den 15 mars öppnar Quality Hotel Weaver i Mölndal. Med 21 våningar och 370 rum är det Petter Stordalens största hotellbygge i Göteborgsområdet sedan Posthotellet.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.