Butiksanställd sjöng för högt på jobbet – kan få sparken

En butiksanställd i Louvroil i Frankrike riskerar att bli avskedad från sin arbetsplats efter att ha sjungit för högt på jobbet. Något som ledde till att kollegor och kunder utbröt i en sjungande demonstration, skriver Handelsnytt.

ANNONS
|

Det var i slutet av maj i år som en butiksanställd stängdes av en dag från sitt jobbet utan lön. I samband med avstängningen utfärdades även en varning till den anställde, som jobbat i butiken i 20 år.

Anledningen berodde på att mannen sjungit för högt under arbetspassen i Auchan-butiken i Louvroil i Frankrike.

”Vi hindrar dig inte från att uttrycka din glädje eller ditt goda humör genom att sjunga, men du måste förstå att volymen ska sänkas", stod det i brevet han mottagit från sin arbetsgivare enligt franska La Voix du Nord.

Mannens arbetspass i butiken är mellan 05 och 12.30 och han ägnar sig åt att packa upp varor på dryckesavdelningen.

ANNONS

Sjungande demonstration

Avstängningen som han fick i maj kan, enligt ett franskt fackombud, leda till att mannen avskedas.

Händelsen har väckt stor uppmärksamhet i Frankrike och i juni, drygt två veckor efter avstängningen, organiserade sig flera fack i en sjungande demonstration i protest till det hela. I protesten deltog såväl kollegor som kunder och sjöng om att livet är roligare och mindre hopplöst när man sjunger, enligt Handelsnytt.

Fackombudet Eric Dronsart säger att det är fler än mannen som sjunger under arbetsdagarna, även om det är han som sjunger högst.

– Att jobba inom detaljhandeln är inte alltid lätt. Efter en tuff covid-period är att sjunga och stöka runt lite ett sätt att orka med jobbet, säger han enligt West Observer.

Men arbetsgivarna står fast vid att det finns en del som har klagat och vissa kollegor har tvingats komma till jobbet med öronproppar.

Auchan-butiken är en av kedjans största stormarknader i Frankrike med över 500 anställda.

Fallet drivs nu av facken i den franska Arbetsdomstolen.

LÄS MER:Ica sparkade anställd – nu får han miljonskadestånd

LÄS MER:Vilma anmälde sexuella trakasserier på Mathem – sedan fick hon sparken

LÄS MER:Anställd fick sparken av Apotea efter positivt covidsvar på jobbet

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS