Bostadspriserna i Stockholm fortsätter stiga. Arkivbild.
Bostadspriserna i Stockholm fortsätter stiga. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Bopriserna i Stockholm stiger: "Förbluffande"

ANNONS

Priserna på bostadsrätter steg med 0,5 procent i Stockholm under april jämfört med mars, enligt Danske Banks boprisindikator.

"Vi är förbluffade över Stockholms bostadsrättspriser som visar en liten men tydlig uppgång i april", säger bankens chefsekonom Michael Grahn i en kommentar.

Danske Bank har räknat med att priserna ska ned med 25 procent sedan toppen förra våren. Hittills är nedgången på 12 procent, enligt Danske Bank, som skriver att priserna har "visat på en otrolig motståndskraft".

Det kommer dock bli fortsatt skakigt på bostadsmarknaden. Enligt bankens bedömning är botten inte nådd än. Däremot skriver Danske bank att "det kanske inte blir lika illa som vi först hade befarat".

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS