En bankomat för kryptovaluta. Bitcoin har passerat en ny rekordnivå och en bitcoin kostar över 56 000 dollar.
En bankomat för kryptovaluta. Bitcoin har passerat en ny rekordnivå och en bitcoin kostar över 56 000 dollar. Bild: Charles Krupa/AP/TT

Bitcoin passerar ny rekordnivå

ANNONS

Kryptovalutorna bitcoin och ether nådde nya rekordnivåer i handeln i Asien på lördagen. Värdet på en bitcoin steg till 56 620 dollar, motsvarande runt 468 000 kronor, upp 18 procent på en vecka. Ether, den näst största kryptovalutan sett till det totala värdet på marknaden, kostar nu 2 040 dollar, eller drygt 16 000 kronor, upp 12 procent på en vecka.

Bitcoin har passerat flera milstolpar under den gångna veckan när värdet första gången passerade 50 000-dollarstrecket. Värdet på den totala bitcoinstocken har sedan dess passerat över 1 000 miljarder dollar.

Värdeökningen kommer efter att flera stora företag under senare tid markerat sin tro på kryptovalutan. Tesla, som nyligen gjorde en mångmiljardinvestering i bitcoin, har sagt att man inom en snar framtid kommer att acceptera betalningar med bitcoin. Även det globala betaltjänstföretaget Mastercard öppnar för transaktioner med bitcoin.

ANNONS

Värdet på världens största kryptovaluta har lyft med 92 procent sedan årsskiftet.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS