Biltillverkarens drag: Öppnar nytt på flygplats

Elbilstillverkaren Polestar växer så det knakar. I december öppnar man ett ny bilhall på Landvetter flygplats. Nu hoppas man att resenärer provkör deras senaste modell i stället för att ta taxi in till stan.

ANNONS

Göteborgsbaserade elbilstillverkaren Polestar, som till 49,5 procent ägs av Volvo Cars, växlar upp sin fysiska närvaro i Göteborgsområdet.

I december öppnar man nämligen ett så kallat showroom vid Landvetter flygplats. Sedan tidigare har man en liknande lokal på Avenyn.

Enligt ett pressmeddelande kommer kunder nu att kunna ”uppleva, provköra och få sin leverans på samma plats”.

LÄS MER:Polestars värdering på 175 miljarder ger skjuts åt Volvo Cars

– Vi hoppas självklart att många kunder som kommer med flyg tar chansen att provköra elbilen Polestar 2 till sitt möte i stan i stället för att åka taxi, säger Martin Ölund, vd på Polestar Sverige, i ett pressmeddelande.

Vid årets slut kommer Polestar finnas på 15 marknader och ha fördubblat sina fysiska försäljningsställen globalt jämfört med ett år sedan.

ANNONS

I september kom beskedet att Polestar kommer börsnoteras i New York via en så kallad Spac (”special purpose acquisition company”) tillsammans med företaget Gores Guggenheim.

LÄS MER:Polestar växer – rekryterar 100 nya it-personer till Göteborg

I och med börsnoteringen på Nasdaq-börsen kommer bolaget att byta namn till Polestar Automotive Holding UK Limited, och värderingen på bolaget är runt 20 miljarder dollar, motsvarande 174 miljarder svenska kronor.

År 2025 hoppas företaget sälja runt 290 000 Polestar årligen. År 2020 levererade man cirka 10 000 bilar.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här. https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS