Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Polestar Precept skulle för första gången visas upp i vid den kommande bilsalongen i Genéve. Bild: Polestar

Bilsalongen i Genéve ställs in

Under fredagen meddelade Schweiz hälsominister att större offentliga tillställningar förbjuds på grund av coronaviruset. Det får konsekvensen att 48:e bilsalongen i Genéve nu ställs in.

På fredagsförmiddagen beslutade Schweiz regering med hälsominister Alain Berset i spetsen att tillställningar och event med mer än 1 000 personer förbjuds. Detta på grund av risken för ytterligare spridning av coronaviruset som den senaste veckan härjat i bland annat Italien och Iran.

LÄS MER: Här är Volvomodellerna vi minns

LÄS MER: Volvochefen kan tänka sig Polestar-notering

"Deltagarna och utställarnas hälsa är högsta prioritet"

Beskedet fick omgående konsekvenser för en av bilindustrins främsta uppvisningsplatser – den 48:e internationella bilsalongen i Genéve kan helt enkelt inte genomföras under rådande regler. Även om de ekonomiska konsekvenserna beräknas bli stora går deltagarnas hälsa före, meddelar mässans styrelseordförande.

– Vi beklagar situationen, men hälsan för alla deltagare och för våra utställare är högsta prioritet. Det här är ett fall av force majeure och en enorm förlust för de tillverkare som investerat stort för att vara på plats i Genève. Vi är dock övertygade om att de har förståelse för beslutet”, säger Maurice Turrettini, ordförande för mässans styrelse, enligt Dagens industri.

Inställd mässa går ut över Polestar

Konsekvensen av coronavirusets utbrott påverkar bland andra Volvo Cars prestandamärke Polestar som bara för några dagar sedan avtäckte sin nya konceptbil Polestar Precept.

Den nya sportigare modellen som enligt vd Thomas Ingenlath ska tydliggöra Polestars framtida inriktning var tänkt att visas upp för första gången under bilsalongen i Genevé.

GP har sökt Polestar för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.