Bico Group rusar på börsen

Det vänder uppåt för det Göteborgsbaserade medicinteknikföretaget Bico Group. Under onsdagen steg aktien med nästan 11 procent på Stockholmsbörsen.

ANNONS
|

Småspararfavoriten Bico Group gör en stark öppning på året. Vid lunchtid på onsdagen hade aktien stigit 10,66 procent.

Bico hade ett tungt 2021 då det förlorade över 70 procent av börsvärdet. Även förra året kantades aktiekursen av nedgångar till och från, men avslutade som bästa aktien bland storbolagen i december med en uppgång på nära 40 procent, enligt Dagens Industris sammanställning.

Vändningen kom framförallt efter att det blev känt att tyska läkemedelsjätten Sartorius kliver in som ny storägare i genom en riktad nyemission på nästan en halv miljard kronor.

Bolaget har även inlett januari med att göra två stora chefsrekryteringar: Marius Balger, som närmast kommer från schweiziska medicinteknikbolaget Tecan, går in som ny operativ chef. Även Jacob Thordenberg, tidigare chef på M&A, blir ny finanschef.

ANNONS

Bico grundades 2016 under namnet Cellink, och utvecklar 3D-skrivare som skriver ut mänsklig vävnad och organ. Bolaget har kunder som universitet, forskningsinstitut och läkemedelsbolag i 55 länder.

LÄS MER:Bulten lägger ner sitt logistikcenter i Göteborg

LÄS MER:Kinesiska Nio tar över Teslas skyltfönster i Brunnsparken

LÄS MER:Göteborgska doldisbolaget rusar på börsen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS