Bianca Ingrossos sminkbolag fälls – igen

Bianca Ingrossos Caia Cosmetics fälls av reklamombudsmannen för otydlig reklamidentifiering. Det är den sjätte fällningen på knappt två år för influencerns sminkbolag.

ANNONS
|

Bakgrunden är att influencern Lovisa Worge på Instagram Stories publicerade en video med Bianca Ingrosso för Caia Cosmetics. Bianca Ingrosso är grundare och delägare av Caia Cosmetics. Lovisa Worge arbetar på bolaget.

I filmen syns Bianca Ingrosso mot en rosa bakgrund. Hon har på sig en rosa kavaj med en rosa topp under. Hon pratar i en rosa kobratelefon och säger ”Hello, oh hi Caia it’s you again. Yes sure, what time? Ten as usual? Great, bye!”.

LÄS MER:Bianca Ingrossos nya hemliga bolag

Filmen anmäldes då en anmälare ansåg att filmen inte var tillräckligt reklammarkerad, då texten i filmen övre högra hörn var liten och suddig, och dessutom skriven i en rosa nyans.

ANNONS

Sjätte fällningen på två år

Reklamombudsmannen (RO) håller med om att ”reklamen inte uppfyller kravet på reklamidentifiering”, vilket Resumé var först att rapportera.

LÄS MER:Facebook erkänner: Instagram är skadligt för unga tjejer

”Reklamombudsmannen finner att texten ”Reklam för @caiacosmetics” visserligen anger att inlägget är reklam för Caia Cosmetics. Dock är texten skriven i en minimal stilgrad och i en färg som smälter in i bakgrundsfärgen. Texten är därmed inte tillräckligt framträdande för att en genomsnittskonsument omedelbart ska kunna uppfatta att inlägget är reklam”, står det i beslutet.

Varken Gaia Cosmetics eller Lovisa Borges har velat kommentera anmälan.

Detta är sjätte gången på knappt två år som Caia Cosmetics fälls av RO.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS