Balder och Serneke bygger nya höghus i Karlastaden

Göteborgsbolagen Balder och Serneke Group bildar ett nytt bolag för att utveckla bostäder i tre kvarter i Karlastaden på Lindholmen. Det handlar om upp till 27 våningar höga hus och 450 nya bostäder.
– Vi kör det ihop, och det känns roligt att kunna gå vidare. Tornet är ju igång och det går väldigt bra, och det här är ett väldigt stort projekt, säger Erik Selin.

ANNONS

Enligt ett pressmeddelande från bolagen så handlar det om totala 45 000 kvadratmeter mark som kommer att utvecklas av ett nytt utvecklingsbolag, som ägs av fastighetsjätten Balder och entreprenadbolaget Serneke Group. Det handlar om tre kvarter i Karlastaden, med 450 bostäder, i hus som är mellan sju och 27 våningar höga. Projekten är tänkta att påbörjas 2022 och de kommer att byggas av Serneke.

LÄS MER:Då presenterar Göteborgsbolagen sina kvartalsrapporter

– Det här är en stor händelse i Karlastadens historia men också för mig personligen som, tillsammans med många kollegor, under lång tid har drivit planerna för stadsdelen från idéstadie till genomförande, säger Ola Serneke, vd för Serneke Invest i en kommentar.

ANNONS
Så här kommer husen i de nya kvarteren i Karlastaden att se ut.
Så här kommer husen i de nya kvarteren i Karlastaden att se ut. Bild: Serneke Group

Miljardprojektet klart om några år

Från Serneke Group meddelar man att man kommer att ge vidare kommentarer om projektet i samband med kvartalsrapporten imorgon bitti.

De 450 nya lägenheterna kommer att bli bostadsrätter och hela kvarteret kommer att kosta cirka 2,5 miljarder att bygga. Kanske med inflyttning runt 2025-2026.

– Det är ett väldigt stort projekt i och med att det är så hög densitet. Men vi upplever att det är väldigt bra intresse och efterfrågan. När man nu successivt ser att tornet byggs och blir klart, så tror jag att det ökar attraktionskraften en snäpp till, säger Erik Selin till GP.

Har arbetat ihop med stadsdelen

Det var i december 2020 som Erik Selin köpte halva Karlatornet av Serneke Group, och byggverksamheten åter kunde komma igång efter att en tidigare intressent dragit sig ur.

– Det är roligt att kunna gå vidare med dessa tre kvarter, för tornet är ju igång och både tidsplan och kostnader funkar. Så det går väldigt bra. I dag kom första fasadelementet, säger Erik Selin,

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS