Den tyska industrin ångar på och lyfter affärsklimatet i ekonomin till den högsta nivån sedan oktober i fjol, enligt Ifo-index. Arkivbild
Den tyska industrin ångar på och lyfter affärsklimatet i ekonomin till den högsta nivån sedan oktober i fjol, enligt Ifo-index. Arkivbild Bild: KAI-UWE KNOTH AP/TT

Bättre tyskt affärsklimat än väntat

ANNONS

Affärsklimatet i EU:s största ekonomi Tyskland stärks mer än väntat trots omfattande nedstängningar i covid-19-pandemin, enligt ett index från det tyska Ifo-institutet.

Ifo-index för februari stiger till 92,4, från reviderade 90,3 i januari. Februarinivån är den högsta för indexet sedan oktober i fjol.

Analytiker hade i snitt räknat med en ökning till 90,5 enligt en Reutersenkät.

Detta visar att Tysklands ekonomi står inför ett uppsving, enligt Ifo.

– Den tyska ekonomin är robust trots nedstängningar, i huvudsak till följd av den starka industrisektorn, säger Ifo-chefen Clemens Fuest.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS