Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Asap Rocky uppträder i Globen, december 2019.  Bild: Jessica Gow/TT
Asap Rocky uppträder i Globen, december 2019. Bild: Jessica Gow/TT

Asap Rocky blir ny delägare i Klarna

Mitt i app-härvor och rykten om nya finansieringsrundor får Klarna en ny delägare – i form av rapparen Asap Rocky. Den amerikanska artisten kommer även vara vd för Klarna under hela tisdagen.

På tisdagseftermiddagen meddelade Klarna att bolaget petar Sebastian Siemiatkowski som vd – om blott bara för en dag.

Ersättaren? Rapparen Rakim Mayers, mer känd under artistnamnet Asap Rocky.

”Nu när konsumentupplevelsen i detaljhandeln kräver nya upptäckter, personlig anpassning och hållbarhet har vi från Klarna mycket att lära av honom. Dessutom, 16 år efter att jag grundade Klarna tycker jag att jag gjort mig förtjänt av en ledig dag.”, skriver Klarna-grundaren Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Det är inte första gången som Klarna samarbetar med rappare. Redan 2019 blev rapparen Snoop Dogg delägare i kredit- och betalföretaget, och bytte i samma veva namn till ”Smooth Dogg” – en anspelning till Klarnas slogan att det ska vara ”smooth” att göra betalningar. Klarna har även i samband med sin expansion i USA samarbetat med kändisar som Lady Gaga.

Tillbringade sommaren på Kronobergshäktet

LÄS MER: Teknikhaveri hos Klarna -användare kunde se varandras adresser och köp

LÄS MER: Här är Göteborgsbolagen som är nära drömvärderingen en miljard dollar

För svenskar är Asap Rocky antagligen mest känd som rapparen som fick tillbringa delar av sommaren 2019 i Kronobergshäktet efter ett slagsmål i Stockholm. I USA är han dock mer känd som just rappare och stilikon. Enligt pressmeddelandet delar rapparen Klarnas ”passion för innovation och konsumentmakt”.

”Jag är glad över att börja arbeta med Klarna på flera sätt, inklusive att gemensamt skapa en möjlighet för människor att återupptäcka stil när vi kommer ut ur det global mode-viloläget”, säger Asap Rocky enligt pressmeddelandet.

Nyheterna om Asap Rocky kommer bara några dagar efter Klarna-appen råkat ut för teknikstrul, när användare av appen kunde se varandras uppgifter.

”Uppdatering om torsdagens incident. Efter mycket fantastiskt jobb av mina kollegor under helgen kan vi snart dela med oss av fler detaljer kring vad som hände. Inte ens en är okej, men antalet drabbade har fortsatt att minska dramatiskt, vilket är upplyftande”, skrev Sebastian Siemiatkowski på sitt Twitter-konto under måndagen.

GP har sökt Klarna för en kommentar, som hänvisar till pressmeddelandet. Klarna vill heller inte gå ut med hur stor andel av företaget som Asap Rocky blir ägare till.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.