Apples vd Tim Cook
Apples vd Tim Cook

Apples intäkter minskar för första gången på 13 år

Apples vinst för andra kvartalet är lägre än förväntade, rapporterar CNBC.

ANNONS
|

Bolaget har redovisat vinster och intäkter som är mindre än de redan rätt låga förväntningarna,skriverCNBC.För första gången sedan 2003 har bolaget tappat i intäkter.

2003 var fortfarande PowerMac företagets bästsäljare, man hade sålt drygt 600 000 iPods och inte lanserat iTunes Music Store.

En av anledningarna till minskningen ärenligt CNNatt Apple för första gången någonsin har börjat säljafärre iPhones.I vanliga fall utgör försäljningen av mobiltelefoner hälften av bolagets inkäter men Apple har under den senaste tidenhaft problem med att få till en markant ökning av antalet sålda telefoner. Iphone-försäljningen var dock något bättre än än vad analytiker förväntat.

ANNONS

Vinsten på 1,90 dollar per aktie var dock sämre än de förväntade 2 dollar per aktie. Också omsättningen var lägre, 50,6 miljarder dollar jämfört med förväntade 52 miljarder dollar.

Bolaget förutspår dessutom att även nästa period blir svag. Apples prognos för det tredje kvartalet är en omsättning på 41–43 miljarder dollar, jämfört med analytikernas tips som landar på 47,3 miljarder dollar.

Apples aktie föll 6 procent i efterhandeln och sjönk under 100 dollarsnivån för första gången sedan februari.

ANNONS