Kursuppgång för Academedia efter stoppat storägarskifte. Arkivbild
Kursuppgång för Academedia efter stoppat storägarskifte. Arkivbild Bild: Jessica Gow

Academedias aktie stiger efter stoppad affär

Aktien i skolkoncernen Academedia stiger med omkring 5 procent efter helgens besked om att mångmiljardären Roger Akelius stoppar sitt köp av Mellby Gårds storpost i bolaget.

ANNONS
|

Kursen är därmed nästan återställd från det kraftiga kursfall som kom sedan Akelius – inför den nu stoppade transaktionen – flaggat för att han som storägare skulle agera för att stoppa utdelningar och i stället satsa pengarna på pedagogik.

Akelius sade sig även vilja se en svensk skolfinansieringsreform där Academedia skulle dra in pengar på privata avgifter i stället för att finansiera verksamhet med skolpeng från staten.

Academedia driver mer än 700 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar i Sverige, Norge, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland och Polen.

I verksamheten finns närmare 200 000 elever som går i de olika skolorna och företaget har omkring 18 800 anställda.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS