Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

300 nya jobb för Göteborgs pensionärer i höst

Fler pensionärer söker sig till veteranpoolen och fler vill köpa rutinerad arbetskraft på timmar. Nu planerar Veteranpoolen att anställa 2 500 nya pensionärer till hösten varav 300 i Göteborg.

Nu planerar Veteranpoolen att anställa 2500 nya pensionärer under hösten varav 300 i Göteborg.

– Vi ser att fler och fler företag och privatpersoner får upp ögonen för hur värdefull den kompetens är som våra pensionärer har, säger Anette Bergström, chef för Veteranpoolen i Göteborg centrum.

På veteranpoolen jobbar allt ifrån ekonomichefer, hantverkare och lärare. Men det är bland hushållsnära tjänster man är som störst.

– Det blir väldigt smidigt för företag att anlita någon av våra medarbetare som har mångårig erfarenhet per timme. Om de till exempel har en anställd som är ledig en dag i veckan kan någon i Veteranpoolen hoppa in och passa helt perfekt.

LÄS MER: De vill ha rotavdrag för bilreparationer

LÄS MER: Stadsbibliotekets bokkassar till 70-plussare gör succé

Jobbar på egna villkor

I och med att veteranpoolen blivit mer kända för allmänheten har också intresset ökat bland pensionärer som vill ansluta sig.

– Många tycker att det känns bra att vara behövd och göra något för någon annan, säger Anette Bergström.

I nuläget har Veteranpoolen 8000 medarbetare. Företaget menar att man kan göra dessa stora nyanställningarna tack vare sin flexibilitet och att man jobbar smart.

– Det är dels att våra medarbetare jobbar på sina egna villkor och bara så många timmar de vill. Sen säger vi att ute är det nya inne. Vi sysslar med många jobb där man inte behöver vara tätt inpå varandra inomhus. Men vi har också ett stort fokus på riskminimering och att våra medarbetare och kunder ska få en trygg arbetsmiljö, säger Anette Bergström.

Veteranpoolen

8 000 pensionärer anställda på bemanning.

49 kontor från Ystad till Luleå

80 000 kunder, både företag och privatpersoner.

Den som är ålders- eller avtalspensionär kan börja jobba hos Veteranpoolen.

LÄS MER: Så lurar du hjärnan att spara pengar

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.