Efter tunga tiden – Alvbåge kan återvända till IFK

ANNONS
|

Inför årets MLS-säsong lånades John Alvbåge ut till Minnesota United. Lånet sträckte sig i ett halvår men med en option för att förlänga med ytterligare 18 månader. Men Alvbåge fick en tung start på säsongen dåmålvakten släppte in 11 mål på de två första matcherna och sedan missade två matcher på grund av en skada. Nu rapporterar Fotbollskanalen att Minnesota kanske inte kommer att utnyttja sin låneoption vilket innebär att Alvbåge kan återvända till IFK Göteborg.

–Jag har inte fått något definitivt besked, men jag har svårt att se att de skulle behålla honom. Han tar upp en utlänningsplats och det kanske man inte vill ha på bänken, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till sajten.

ANNONS

Alvbåge har kontrakt med IFK till 2018 och enligt spelarens agent Fredrik Risp har han i dagsläget ingen kontakt med Blåvitt.

– Jag har inte hunnit sätta mig ner med Mats än. Målsättningen har hela tiden varit att John ska vara kvar där borta, säger han.

"Det är klart att John helst av allt vill vara kvar där."

John Alvbåge kom till IFK Göteborg 2005 men lyckades inte peta dåvarande förstemålvakten Bengt Andersson utan lämnade redan efter ett år. 2012 var det dock dags igen då han återvände till klubben efter sejourer i danska Viborg och Örebro SK. Sedan 2012 har han varit förstemålvakt fram till årets säsong.

Enligt Fredrik Risp är ambitionen att John Alvbåge ska fortsätta sin karriär i Minnesota.

–Status just nu är att klubben inte har gett något definitivtbesked, men det ska mycket till om de ska behålla en utländsk plats om John räknas som nummer två i sommar. Sedan kanfortfarande myckethända och det är klart att John helst av allt vill varakvar där.

ANNONS