Efter gräskritiken – Sirius kan tvingas flytta match

ANNONS
|

Bara dagar efter den första allsvenska matchen på Studenternas på över 40 år är planen avstängd. Gräsmattan var usel när Sirius och IFK Göteborg spelade på den klassiska arenan i söndags och nu riskerar den allsvenska nykomlingen att tvingas flytta nästa hemmamatch.

– Växtligheten har inte riktigt kommit igång ännu, och det är inte ovanligt på den här breddgraden. För att inte riskera att planen skadas resten av säsongen har vi valt att stänga av gräsmattan tillsvidare, säger Sten Larsson som är idrottschef på Uppsala kommun till SVT.

"En så kallad vårplan"

Planen bedömdes vara i speldugligt skick när IFK Göteborg kom på besök men funktionärer på plats fick göra en rejäl arbetsinsats i pausen för att laga uppfläkta tuvor.

ANNONS

– Det var en så kallad vårplan. Och då gäller det att göra saker som man kan göra på en vårplan. Detta är en del av allsvenskan och jag spelar hellre på en sådan här plan än på konstgräs, sade BlåvittsJörgen Lennartsson om planen.

Avstängd tillsvidare

Nu har kommunen alltså bestämt sig för att stänga av den tillsvidare.

Den 24 april spelar Sirius nästa hemmamatch då Kalmar FF reser till Uppland. Huruvida det blir match i Uppsala - eller om Sirius får flytta sin match till Gävle istället - är fortfarande oklart.

– Det finns inga garantier. Men vi gör vår yttersta för att planen ska vara spelduglig, så fort som möjligt, säger Sten Larsson.

ANNONS