Musiken står i centrum i SVT:s "Ebbots ark".
Musiken står i centrum i SVT:s "Ebbots ark".

Ebbot Lundberg sjunger till sjöss

Det blir musik och sjösjuka när Ebbot Lundberg ger sig ut på havet med sina gäster. I SVT:s "Ebbots ark" ska kända låtar tolkas och framföras.

ANNONS
|

På TS Westkust tar kapten Ebbot Lundberg med sig sina gäster på en tur i den bohuslänska skärgården. Sångare, skådespelare och komiker kliver ombord på båten för att tolka sina favoritlåtar i SVT:s nya musikprogram "Ebbots ark".

Att programmet skulle utspela sig till sjöss var helt Ebbot Lundbergs idé.

- Det är kul att spela på dessa ställen. Så kom förfrågan om att göra ett musikprogram och då tänkte jag att jag ville göra det på en båt. Jag har tänkt att en turné på en båt skulle vara det ultimata, säger han till TT.

Om sångaren behöver koppla av är det till skärgården han åker, och redan som barn tillbringade han mycket tid där.

ANNONS

- Vi åkte alltid den där rutten under min barndom, från Göteborg upp till Strömstad och lade till på olika ställen. Nu finns det massa schysta krogar att landa på. Så programmet utspelar sig på sjön under dagen sen går vi i hamn på något ställe och har ett avslutningsgig, säger Ebbot Lundberg.

Ett äventyr

Flera av de som åkte med på båten hade Ebbot Lundberg aldrig träffat tidigare och visste därför inte vad han skulle förvänta sig.

- Lasse Holm var en överraskning och Joy M'Batha var helt magisk. Det var kul att det fanns kemi hela tiden, ingenting skar sig riktigt. Det flöt på och alla kände att det var ett äventyr, säger han.

Andra som gästar programmet för att sjunga sina favoritlåtar är Veronica Maggio, Tommy Körberg och Miriam Bryant.

TT: Är det någon som blir sjösjuk i programmet?

- Ja, en person blir det.

TT: Vem då?

- Jag kan säga att det är en komiker som blir sjösjuk.

Mycket covers

Det är inte första gången som Ebbot Lundberg syns i ett program som går ut på att tolka andras låtar. Sångaren deltog 2013 i "Så mycket bättre" och har dessutom nyligen släppt en tolkning på Lordes jättehit "Royals".

- Nu blir det overkill på covers, I'm sorry. Nästa låt är en egen. Jag var så allergisk mot det först. Om man bara härmar originalet blir det pinsamt och dåligt, men gör man om låten finns det en poäng, säger han.

ANNONS

"Ebbots ark" har premiär den 17 september på SVT1.

TT

Fakta: De deltar i "Ebbots ark"

Program 1: Miriam Bryant, Ane Brun, Kapten Röd

Program 2: Lasse Holm, Annika Norlin, Joy M'Batha

Program 3: Veronica Maggio, Per Andersson, Loney Dear

Program 4: Tommy Körberg, Adam Pålsson, Loreen

Program 5: Rebecca & Fiona, Ola Salo, Hurula

ANNONS