GFC:s anfallsstjärna tvingades bryta seriefinalen

Rosengård hade precis gjort 1–0 i toppmötet mot Göteborg. Då kom nästa smäll för serieledaren. Anfallsstjärnan Stina Blackstenius tvingades kliva av med en befarad skada i baksida lår.

|

Första halvleken i den direkta seriefinalen gick inte alls som Göteborg FC hade hoppats. Rosengård hittade ytor på kanterna som användes flitigt – och gjorde också både 1–0 och 2–0 innan paus. Ett nästan lika tungt kapitel av den första halvleken var den skada som Stina Blackstenius ådrog sig med drygt tio minuter kvar av halvleken.

Nyförvärvet från Linköping vinkade mot bänken och satte sig ner på Malmö IP:s konstgräs. När Rebecka Blomqvist hade bytt av henne fick hon vård vid bänken. Höger lår lindades hårt.

Stina Blackstenius har gjort fyra mål i damallsvenskan hittills på åtta starter.

Efter matchen ville inte Stina Blackstenius prata med media, men tränaren Jörgen Ericson gav en kort sammanfattning av läget med stjärnan.

– Det kom hastigt men jag vet faktiskt inte vad det var som hände. Det verkar inte vara så farligt med henne, säger han.