Dubbla farväl i sista hemmamatchen

De har tillsammans gjort 26 säsonger i IFK Göteborg. Något som nu gör att klubben väljer att hylla sina legendarer vid deras sista hemmamatch för Blåvitt.…– Det är dubbla känslor, säger Adam Johansson.

ANNONS
|

Det är lite mer än 700 A-lagsmatcher för IFK Göteborg som snart försvinner från klubben. Mot Elfsborg, i säsongens sista hemmamatch för Blåvitt kommer klubben att hylla sina två spelare, Hjalmar Jonsson och Adam Johansson. Duon vet dock ingenting om hur de ska hyllas.

– Jag har ingen aning om vad som ska hända. Men jag tror det blir bra, säger Adam Johansson.

– Jag har förstått att det blir något men jag vill inte veta något, säger Hjalmar Jonsson.

De två var i fokus hos supportrarna som tagit sig upp till träningen. Ett tiotal supportrar tog bilder och bad om autografer.

ANNONS

– Det är klart att det värmer att känna stödet. Det är kul. Folk har tackat för den här tiden och så, säger Johansson.

– Det är kul! Jättekul att se, säger Jonsson.

Känslorna nu då?

– Det är lite dubbla känslor ... lite vemodigt men jag känner att det är rätt beslut. Jag har känt så under en tid tillbaka men, jo det är dubbla känslor, säger Johansson.

– Det kommer att vara en fotbollsmatch, en vanlig sådan. Vi möter Elfsborg och det brukar bli bra matcher, vi har en plats att spela om och jag kommer att gå in som vilken annan match som helst, säger Jonsson.

Kommer du klara det?

– Jag tror och hoppas att det kommer efter i så fall. Jag kommer gå in helt blankt i den här matchen, vill ju att vi ska göra en bra match. Sen får vi se vad som händer, känslor eller så det brukar komma efteråt.

Viktigt för dig att laget slutar bra?

– Ja, det är det. Jag vill ju att laget ska avsluta bra och vinna fotbollsmatcher. Det är det de handlar om och det försöker vi göra varenda gång. Jag vill avsluta bra helt enkelt. Det är två matcher kvar som ska spelas innan det är färdigt för min del.

ANNONS

Adam Johansson har varit väldigt tydlig med att han gärna fortsätter sin elitkarriär även efter tiden i IFK Göteborg är över.

– Vi får se vad som händer där. Men min ambition är att spela även nästa år, säger han.

I allsvenskan? Eller har du svårt att se dig spela mot Blåvitt?

– Jag har inte tänkt i de banorna. Vi får se vad som händer efter säsongen.

Hjalmar Jonsson är med sina 36 år – äldst och pappan i laget. En titel han nu lämnar vidare.

– John blir väl äldst? Ja, John och "Tobbe" får ta över den stafettpinnen, säger Hjalmar med ett stort leende.

ANNONS