Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Driver Isabella Lövin med Trump?

Isabella Lövin, Sveriges vice statsminister undertecknade Sveriges lagrådsremiss till nya klimatlagen idag. Men bilden där hon står omgiven av kvinnor har skapat ett surr i sociala medier. – Skicka den till mannen på andra sidan havet, skriver en användare på Facebook.

Den nya klimatlagen ska se till att Sverige styrs mot nollutsläpp av växthusgaser till 2045. När Isabella Lövin undertecknade den viktiga texten, poserade hon på bild tillsammans med sju kvinnor.

"Lagrådsremissen av Sveriges nya klimatlag är undertecknad. Alla framtida regeringar kommer behöva förbinda sig till att minska utsläppen av växthusgaser. För en bättre planet och en bättre framtid", står det i inlägget. 

Bilden har delats på Isabella Lövins Facebooksida där de flesta tycks ha läst in en känga till USA:s president Trump. 

"Skicka till mannen på andra sidan havet"

Den senaste tiden har medier översvämmats av bilder på Trump när han undertecknar den ena exekutiva ordern efter den andra. På en bild som spridits i sociala medier då han undertecknar en order om att inte ge stöd åt organisationer som inte motsätter sig abort var han omgiven av män. 

Det är uppställningen, Lövins kroppshållning och det direkta språket som för tankarna till Trumps uttalanden och framträdanden. 

Underbar bild! Hoppas ni skickat den till mannen på andra sidan havet...”, skriver en av de som kommenterat bilden på Facebook

Lövin själv har inte kommenterat kopplingen. 

Framtagningen och undertecknandet av lagrådsremissen har beskrivits som ett historiskt ställningstagande. 

– Detta är en reform för våra unga, barn och barnbarn, sade statsminister Stefan Löfven (S) när han presenterade klimatlagsförslaget.