Döms för attack på journalister: "Jag skäms fruktansvärt"

Under Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården i våras attackerades två TV4-journalister av en djurgårdssupporter. I dag kom domen mot den 37-årige mannen.

ANNONS
|

Mannen tog sig upp på pressläktaren och attackerade två journalister från TV4, en polis som inte var i tjänst klev in och övermannade supportern innan han lämnade över honom till ordningsvakter på plats.

I dag kom domen mot den 37-årige djurgårdssupportern. Han fälls för misshandel och olaga hot till villkorlig dom samt 50 timmars samhällstjänst.

– Ett rimligt domslut, det var en engångsföreteelse, vi kommer inte att överklaga, säger mannens advokat Martin Kullberg enligt Sportbladet.

Mannen ska ha tagit sig in på pressläktaren under halvtidspausen och sedan satt sig på den plats som journalisterna hade. När de sedan återvände uppstod situationen där mannen slår en av journalisterna i ansiktet och sedan uttalar ett hot.

ANNONS

– Han lutar sig över mig och när han bara är några decimeter från mitt ansikte säger han "Jag ska slå sönder dig, jag ska slå sönder ditt ansikte", berättar en av journalisterna i rätten.

37-åringen själv var mycket ångerfull och menar att han inte minns så mycket av situationen eftersom han var kraftigt berusad.

– Jag har tyvärr inte så mycket att tillägga med tanke på att minnesbilden är noll. Men det jag hör gör att jag skäms fruktansvärt och jag ber om ursäkt, verkligen, säger han.

Efter händelsen har pressläktaren på Tele2 Arena blivit tydligare avgränsad för att undvika att obehöriga personer tar sig in.

ANNONS