Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

G-Units "All about the drug money" var låten som de misstänkta lyssnade på under och efter dådet, visar polisen kartläggning.

Det gjorde de misstänkta före morden

De misstänkta mördarna på Vår Krog & Bar hade en favoritlåt som de körde gång på gång både före och efter dådet: "All about the drug money".

Drygt två timmar efter skjutningen på Vårväderstorget är de fem mordåtalade männen, enligt polisens tekniska utredning, tillbaka i förberedelselägenheten i Frölunda. Där fortsätter de att lyssna på samma musik som de kört tidigare under dagen: gangster-rap.


Den tekniska bevisningen kommer att spela en stor roll i rättegången som börjar i dag. Viktiga delar är pejlingen av de åtalades telefoner och tömningen av datorn som hittades i den så kallade förberedelselägenheten, där gänget under morddagen samlades två gånger. Ihop med bilder från trafikkameror har detta gett viktig information om var männen befunnit sig på exakta klockslag.
Förutom uppgifter om vem som varit inloggad och tidpunkt för det, ger datorn en inblick i de åtalade männens musiksmak.

Gång på gång under eftermiddagen 18 mars i fjol lyssnade de på G-Units "All about the drug money". 
Andra grupper som de åtalade lyssnade på var Meek Mill, Nate Dogg och Kidd Kidd, vars låt "Die for" polisens utredare översatt till svenska:

"Uh, sparka in dörren till stället. Vapen i ansiktet, pipan i munnen, berätta hur det smakar. Vänta inte, ta mig till kassaskåpet osäkra vapnet, inga spår, mask på mitt ansikte, detta är ett kallt fall. Vapen fortfarande på min höft, provar andra droger, fixa en flyktväg, måste springa iväg, kasta bort detta vapen."

Efter mera gangster-rap, bland annat DMX med "Where Da Hood At", avbryts Youtube-musiken strax före klockan 20 för en visning av en video där en man drar upp en pistol och skjuter en annan på öppen gata. Filmen ser ut att visa en scen ur kriget mellan Los Angeles-gängen Bloods och Crips.
Denna video följs av en annan om gatugäng i Miami, varvat med visningar av satellitbilder över området kring Vårväderstorget och industriområdet i södra Biskopsgården.

LÄS MER: Åtta som tiger – men teknisk bevisning som talar


Efter 2Pacs "Last mutherfucker breathing" tittar de misstänkta gängkillarna i Frölundalägenheten en sista gång på videon till den låt som tycks vara deras favorit: "All about the drug money".
Sedan stänger de av datorn klockan 20.41. Den sätts på igen 22.42.

I mellantiden har gänget, enligt åtalet, åkt till förvaringslägenheten i Majorna och därifrån till Vårväderstorget där morden skedde klockan 22.22.

20 minuter senare är de första av de åtalade tillbaka i Frölundalägenheten där en av männen loggar in på datorn.


Det första han tittar på är, än en gång, en gangsterrap-video. Därefter görs en sökning på gp.se efter nyheter. Då inget ännu är skrivet om Vår Krog & Bar, söker en annan av de åtalade männen fram ännu mera gangster-rap, bland annat 2Pacs "When we ride on our enemies".

Under natten, när allt fler uppgifter kommer fram om restaurangskjutningen, görs sökningar på flera nyhetssajter från Frölundadatorn.

Klockan 01.12 laddas en mängd fotografier på polisinsatsen kring Vårväderstorget ned. De samlas i Frölundadatorn i mappen "Ahla orten" (kära förort).

GP har sökt den ansvarige analytikern hos polisen för en kommentar om varför det var viktigt att översätta gangstarapen, men vi har inte lyckats få tag på honom.