Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

"Det är för mycket upp-och-ner över oss"

ANNONS
|

IFK Göteborg vann avslutningarna mot Hammarby - men det var Bajen som tog matchen med 2–1. Precis som mot Jönköping senaste var Blåvitt det lag som skapade klart mest. Då blev det en poäng, mot Hammarby igen.

– Vad har vi haft? Två mål på 30 avslutningar de två senaste matcherna? Det är alldeles för dåligt. Men vi har inte de kvaliteter som krävs just nu. Vi är inget topplag och vi kan inte spela bra fotboll hela tiden. Ute på planen man det se bra ut emellanåt – men vi är för dåliga i båda straffområdena, säger Tobias Hysén, och fortsätter:

ANNONS

– Det är ingen tillfällighet att vi ligger där vi ligger i tabellen. Det är för mycket upp-och-ner över oss. Vi måste se till att höja vår lägstanivå, den är alldeles för låg som det är nu.

Bara åtta poäng ner till kvalstrecket. Sneglar du?

– Nej, det är ju flera andra lag mellan oss och det där strecket, så det gör jag verkligen inte. Samtidigt måste man ju vara ödmjuk och inse att vi kan hamna därnere om vi inte gör vårt jobb som vi ska.

Hysén är bekymrad över att IFK tappade ledningen och sättet det skedde på.

– Det enda vi ville där var att få ha 1–0 ett tag så att Hammarby skulle börja bli lite mer desperata. Men redan när de kvitterade till 1–1 så kändes det lite som att det dödade oss. Det tog hårdare på oss än vad jag trodde. Sen kom ju deras 2–1 direkt efter och då blev det ju tungt, även om vi skapade en hel del mot slutet och med lite flyt absolut kunde fått in någon boll.

ANNONS