Wykman (M) i armkrok med köttindustrin

Niklas Wykman (M) vill inte stötta den politiska rörelsen för minskad köttkonsumtion. Däremot uppvaktar han gärna köttindustrin med löften om lagstiftning och regler för att öka Sveriges köttproduktion, skriver Jonas Paulsson, Köttfri måndag.

ANNONS
|

Slutreplik

Vegovågen, 23/5 och 26/5

Samtidigt som permafrosten i Sibirien tinar och SMHI varnar för att världen kan passera tvågradersmålet redan om 20 år anser Niklas Wykman (M) att måttet är rågat om svenska skolor slutar servera kött. Istället vill Wykman använda lagstiftning och regler för att öka köttproduktionen i Sverige. Det är just den sortens protektionism som liberala tankesmedjan Timbro varnar för. Wykman har helt fel i att protektionism skapar jobb.

I armkrok med köttindustrin

Wykman vill inte stötta den politiska rörelsen för minskad köttkonsumtion. Däremot uppvaktar han gärna köttindustrin med löften om lagstiftning och regler som är utformade för att öka Sveriges köttproduktion. Det är ett tydligt tecken på köttindustrins oerhört starka inflytande över politiken.

ANNONS

Om Wykman vill stå upp för frihandel, miljön, tillväxten och allmänintresset borde han istället arbeta för en vegonorm både i riksdagsmatsalen och svensk offentlig sektor. Det spelar givetvis ingen roll varifrån den vegetariska maten kommer. Jonas Paulsson

Köttfri måndag

ANNONS