Integration, ett av vår tids största problem verkar inte vara en prioriterad verksamhet. Vi anser inte att detta är något skattebetalarna skall behöva främja. Det får man helt enkelt bekosta själv, skriver debattörerna.
Integration, ett av vår tids största problem verkar inte vara en prioriterad verksamhet. Vi anser inte att detta är något skattebetalarna skall behöva främja. Det får man helt enkelt bekosta själv, skriver debattörerna. Bild: Sanna Tedeborg/Göteborgs-Posten

Vill man förkovra sig i andra länders kulturer får man bekosta det själv

I sin replik hävdar Malin Novén att vi (SD) på något sätt argumenterar för att göra oss av med folkbildningens grundprinciper: fritt och frivilligt. Ingenting kunde vara mer felaktigt. Att folk bildar sig, lär och gör saker tillsammans är en styrka i ett fritt och demokratiskt samhälle. Något vi Sverigedemokrater uppmuntrar. Men den första frågan man måste ställa sig är, vem betalar och för vad? skriver Jörgen Fogelklou och Agneta Kjaerbeck, Sverigedemokraterna.

ANNONS
|

Slutreplik

14/3 Att några får har agerat problematiskt kan inte få sätta käppar i hjulet

6/3 Göteborgarnas skattemedel ska inte gå till odemokratiska föreningar

Som kommunalpolitiker är det vår huvuduppgift att hantera kommuninvånarnas skattepengar på bästa sätt, i sann demokratisk anda. I verksamhetsberättelsen 2021 för Ibn Rushd Distrikt Västra (där Malin är distriktschef) går det att läsa att av 503 sammankomster gällde cirka 200 arabisk kultur, 176 stycken folkbildning om islam, 10 stycken om att stärka den svenskmuslimska identiteten och 5 om muslimska högtider och firande. Endast 12 gällde området demokrati.

Integration, ett av vår tids största problem verkar inte vara en prioriterad verksamhet. Vi anser inte att detta är något skattebetalarna skall behöva främja. Det får man helt enkelt bekosta själv.

ANNONS

Mer än en religion

Vi har religionsfrihet i Sverige, men islam är mer än bara en religion, den är ibland en imperialistisk politisk ideologi som har svårt att samexistera med demokrati. Det finns få länder där islam råder som respekterar demokrati, yttrandefrihet, eller minoriteter.

För oss är det viktigare att Göteborg kan rusta lokaler, bibehålla lärare och utbilda fler pedagoger för våra barn än det är att finansiera till exempel Muslimska brödraskapet, satsa på politisk vuxenutbildning eller för den delen cementera utanförskap.

Riksrevisionens granskning från september 2022 visar också att kontroll och uppföljning brister i alla led, och att det finns tydliga indikationer på att stadsbidrag går till annat än folkbildning. (Källa: Omfattande brister i kontrollen av statsbidrag till studieförbund | Riksrevisionen)

Politik handlar inte längre om att vilja. Politik handlar i dag om att våga prioritera.

Sverigedemokraterna kommer alltid prioritera kommunens kärnverksamhet: vård, omsorg och skola. Vill man sedan förkovra sig i andra länders kulturer, seder eller för den delen religion – är man helt fri att göra det, men på egen bekostnad.

Jörgen Fogelklou kommunalråd SD Göteborg

Agneta Kjaerbeck Ledamot Socialnämnd Centrum SD Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS