Miljöpartiet bär en stor del av ansvaret för den situation vi ser i förorterna idag. Partiet bär ansvaret för att barn i vårt land växer upp i parallella samhällen präglade av gängkriminalitet, bidragsberoende och hedersförtryck, och nu vill de tvinga in fler barn i detta utanförskap för att täcka upp för deras egna misstag, skriver debattören.
Miljöpartiet bär en stor del av ansvaret för den situation vi ser i förorterna idag. Partiet bär ansvaret för att barn i vårt land växer upp i parallella samhällen präglade av gängkriminalitet, bidragsberoende och hedersförtryck, och nu vill de tvinga in fler barn i detta utanförskap för att täcka upp för deras egna misstag, skriver debattören. Bild: Olof Ohlsson/Göteborgs-Posten

Världsfrånvänt att MP vill placera svensktalande barn i förorten

På måndagen lanserade Miljöpartiet ännu ett bisarrt förslag. Inför det kommande valet kommer partiet driva att svensktalande barn ska placeras i utanförskapsområden för att, på något magiskt sätt, integrera invånarna, skriver Emil Moghaddam, KDU.

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS
|

Problemet är bara att det är mer sannolikt att dessa barn kommer integreras in i den segregerade ghettokulturen än att de gör någon påverkan i de utsatta områdenas skolor. “Om ingen är integrerad finns inga integrationsproblem” måste nog vara tanken bakom det här förslaget.

Miljöpartiet måste vara det mest verklighetsfrånvända parti genom svensk historia. När Socialdemokraterna för några år sedan vaknade upp till verkligheten och började ta steg mot en mer restriktiv migrationspolitik var Miljöpartiet där och stoppade S. Faktum är att Miljöpartiet fortfarande inte ändrat hållning i frågan, trots det ständigt växande utanförskapet och och brottsligheten som varje medborgare i vårt land har sett. Partiets egna hållning är fortfarande att de står för en “öppen och human flyktingpolitik”, men vem är den öppen och human för när vi inte har någon som helst möjlighet att integrera människor som kommer hit? När de placeras i segregerade områden som nästan står lika långt från det svenska majoritetssamhället som deras hemländer?

ANNONS

Användas som verktyg

Förslaget blir än mer problematiskt när man inser vad det faktiskt innebär. Det Miljöpartiets förslag innebär rent konkret är att barn ska användas som verktyg för att (potentiellt) städa upp konsekvenserna av partiets egna migrations- och integrationspolitik. Som bland annat när Miljöpartiet konsekvent drivit på för en fri invandring genom flyktingkrisen 2015 såväl som efter, trots den negativa utveckling samhället gått och går igenom. Som fallet med gymnasielagen. Eller när partiet varit starka motståndare till integrationspolitiska förslag som språktester. Verklighetsfrånvänt, som vanligt när det gäller Miljöpartiet.

Att Miljöpartiet har en verklighetsfrånvänd hållning i migrations- och integrationsfrågor har dock en rätt logisk förklaring. I en artikel från Svenska Dagbladet daterad 2016 presenterades siffror för hur många av respektive partis väljare inte kände en utomeuropeisk invandrare. Första plats gick till Miljöpartiet. Två tredjedelar av partiets väljarkår uppgav då att de inte kände en enda (!) utomeuropeisk invandrare. Partiets politiker vet alltså inte ens vad som händer i Sveriges särskilt utsatta områden, men skickar gärna andras barn dit för att lösa de problem partiet varit med att skapa. Om miljöpartisterna själva hade försökt komma ut ur sin bubbla hade de kanske kunnat bidra till integrationen, åtminstone genom att se verkligheten och kanske vakna till lite.

ANNONS

Partiets politiker vet alltså inte ens vad som händer i Sveriges särskilt utsatta områden, men skickar gärna andras barn dit för att lösa de problem partiet varit med att skapa

Miljöpartiet bär en stor del av ansvaret för den situation vi ser i förorterna idag. Partiet bär ansvaret för att barn i vårt land växer upp i parallella samhällen präglade av gängkriminalitet, bidragsberoende och hedersförtryck, och nu vill de tvinga in fler barn i detta utanförskap för att täcka upp för deras egna misstag. Det är dock tur för barnen att Miljöpartiet inte kommer sitta kvar i riksdagen länge till.

Emil Moghaddam, 1:e vice ordförande KDU Västra Götaland

ANNONS