Moderaterna kommer fortsätta vara Sveriges garant i EU för en hållbar migration. Vi är inriktade på sakpolitik och fungerande lösningar, medan Malin Björk ägnar sig åt osakliga beskyllningar, skriver debattören.
Moderaterna kommer fortsätta vara Sveriges garant i EU för en hållbar migration. Vi är inriktade på sakpolitik och fungerande lösningar, medan Malin Björk ägnar sig åt osakliga beskyllningar, skriver debattören. Bild: Santi Palacios

Vänsterpartiet verkar sakna insikt om de problem invandringen har orsakat

Det är hög tid för en ny invandringspolitik som leder till ett lägre mottagande. Malin Björk och Vänsterpartiet förefaller sakna den insikten, då de vill hålla kvar vid den ordning som har orsakat en rad samhällsproblem som segregation, arbetslöshet och gängkriminalitet, skriver Tomas Tobé, EU-parlamentariker.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

ANNONS
|

Slutreplik

8/5 Tobés flyktingpolitik visar på en obehaglig människosyn

7/5 Asylrätten ska prövas vid EU:s yttre gräns

Framåt krävs en heltäckande och fungerande invandringspolitik. Centrala delar är att asyl prövas direkt vid yttre gräns eller utanför Europa, ökade resurser till gränskontroll och fler samarbeten med länder i Nordafrika.

Asylprövning vid yttre gräns skulle minska den ekonomiska migrationen och bättre säkra skydd för de som verkligen behöver, såsom kvinnor och barn. Vi skulle komma bort från att det i praktiken i dag är människosmugglare som avgör vilka som får söka asyl i Europa. De farliga resorna över Medelhavet skulle minska.

ANNONS

EU:s medlemsstater ska avgöra

Politiken grundar sig i att det är EU och dess medlemsstater som ska avgöra vem som har rätt att komma till Europa och vem som inte har det. Det står Moderaterna och EPP upp för, till skillnad från vänsterpartiets partigrupp.

Vi vill se gemensamma europeiska lösningar, men nationellt självbestämmande över volymen på mottagandet i respektive land.

Att fortsatt förespråka omfördelningssystem är inte pragmatiskt eller framåtsyftande; då det blockerar möjligheterna för en nystart för invandringspolitiken på EU-nivå. Det realistiska är i stället att hitta nya former av solidaritet, exempelvis att bidra med ekonomiska medel.

Moderaterna kommer fortsätta vara Sveriges garant i EU för en hållbar migration. Vi är inriktade på sakpolitik och fungerande lösningar, medan Malin Björk ägnar sig åt osakliga beskyllningar.

Tomas Tobé (M) Europaparlamentariker

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS