De flesta kvinnor vill inte känna sig som ett offer. I synnerhet vill vi inte delta i den radikala feminismen, skriver Gabriella Ohlzon.
De flesta kvinnor vill inte känna sig som ett offer. I synnerhet vill vi inte delta i den radikala feminismen, skriver Gabriella Ohlzon.

Vänstern har kapat feminismen – nu tar vi tillbaka den

När jag startade Me Too Sweden var jag naiv nog att tro att alla i den feministiska rörelsen spelade i samma lag. Jag hade fel. V och Fi står inte för alla kvinnors frihet. Nu tar vi tillbaka feminismen från vänstern, skriver Gabriella Ohlzon.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

ANNONS
|

Förra hösten tog jag och en vän initiativ till en Metoo-manifestation på Sergelstorg i Stockholm. Totalt samlades tusentals människor för att manifestera mot sexuella trakasserier. Kort därefter grundade jag organisationen Me Too Sweden. Naivt nog trodde jag att alla inom den feministiska rörelsen spelade i samma lag med samma syfte. Ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld. Jag hade fel och nu har jag hittat hem, till liberalfeminismen.

De flesta kvinnor vill inte känna sig som ett offer. I synnerhet vill vi inte delta i den radikala feminismen som har förväxlat begreppen feminism med matriarkat. Vänstern har kidnappat feminismen. Detta gör att många inte vill kalla sig feminister, trots att de är för jämställdhet. För att citera Beyoncé ”Feminist: en person som tror på social, politisk och ekonomisk jämställdhet mellan könen.” Det handlar inte om att införa ett matriarkat. Vi liberalfeminister är fria individer med en förmåga att styra våra egna liv. Ta inte det ifrån oss.

ANNONS

Vänsterpartiet och FI påstår sig värna om arbetarklassens kvinnor. Trots det vill de avskaffa rut. Enligt statistisk från SCB är varannan rut-företagare kvinna. Var tredje av de anställda inom rut-branschen är utrikesfödd. Avskaffning av rut skulle sätta käppar i hjulet för många kvinnor och därmed ta ifrån dem deras frihet. Vi vet att ekonomisk självständighet är viktigt för att kunna separera och fly våld i nära relationer samt hedersförtryck. Varför försöker så kallade feministiska partier ta kvinnors frihet ifrån dem?

Solidaritet tomma ord

Det är sorgligt att flera inom vänsterpartierna inte erkänner hedersrelaterat våld. Vi glömmer aldrig när Vänsterpartiet petade Amineh Kakabaveh på riksdagslistan på grund av hennes kamp mot hedersförtrycket. Solidaritet gentemot kvinnor är alltså inget annat än tomma ord i vänsterns ”feministiska” värld.

Samtidigt som vänstern påstår sig vara det bästa alternativet för kvinnor, så lurar en annan varg på högerblocket. SD vill inskränka kvinnors rättigheter. De vill införa sambeskattning, ta bort pappamånaderna och begränsa kvinnors rätt till abort från vecka 18 till vecka 12.

För att kunna påverka mer bestämde jag mig för att gå med i Liberalerna. Jag har avgått som ordförande för Me Too Sweden, för att kunna ägna mer tid åt politik. Jag är stolt liberalfeminist. Jag kommer att ta strid för alla kvinnors frihet, såsom Liberalerna alltid gjort. När kvinnors frihet hotas från flera flanker måste vi gemensamt ta ton och stå stadigare än någonsin. Nu tar vi tillbaka feminismen från vänstern.

ANNONS

Gabriella Ohlzon

grundare Me Too Sweden och ny medlem i Liberalerna

ANNONS