Vi som jobbade på. Vi som fick samhället att fungera under pandemin. Vi som vågade när ni andra inte vågade, skriver debattören.
Vi som jobbade på. Vi som fick samhället att fungera under pandemin. Vi som vågade när ni andra inte vågade, skriver debattören. Bild: Johan EL Eriksson

Vaccinpass portar mig från min dotters skolavslutning

Jag jobbade på Svenska kyrkans läxhjälp i Bergsjön när ordinarie personal inte vågade jobba bland barnen längre. Tack vare mig kunde verksamheten till stor glädje och nytta för föräldrar och barn startas upp igen. Nu portas jag från min dotters skolavslutning, skriver Andreas Chadien.

ANNONS
|

Det börjar bli okej att prata om naturlig immunitet och flockimmunitet igen. Det är bra. Senast var det före detta statsepidemiologen Johan Giesecke som sa i Aftonbladet att – ”Vi är mer än en miljon svenskar som bevisligen har haft infektionen. Där ligger den stora immuniteten."

Allt gott så långt. Synd bara att vi som skaffade den här immuniteten åt er nu inte får vara med längre. Vi som jobbade på. Vi som fick samhället att fungera under pandemin. Vi som vågade när ni andra inte vågade. Vi som var tvungna för att våra jobb krävde det. Vi som inte gömde oss i väntan på vaccin. Vi som förr eller senare fick infektionen. Vi som ordnade den flockimmunitet som nu räddar oss. Vi som gjorde som Folkhälsomyndigheten ursprungligen ordinerade. Nu ska vi straffas för det. Nu vill ni inte veta av oss längre. Nu ska vi tvingas till ett riskfyllt medicinskt ingrepp för att få leva ett normalt liv igen. Nu är vi syndabockarna.

ANNONS

Kan man tänka sig en större ironi?

Själv jobbade jag på Svenska kyrkans läxhjälp i Bergsjön när ordinarie personal inte vågade jobba bland barnen längre. Tack vare mig kunde verksamheten till stor glädje och nytta för föräldrar och barn startas upp igen i våras. Nu ikväll är jag portad från min dotters skolavslutning. Jag, en fullt frisk man som dessutom bevisligen har ett bättre skydd mot covid-19 än något vaccin kan ge. Jag skulle vilja fråga er alla var er solidaritet är nu? Den som ni snackade så vitt och brett om för bara några månader sen. Var är er solidaritet med alla oss som ordnade så ni kunde gå tillbaka till det normala? Och nej, det är inte medicinskt motiverat att vaccinera immuna personer. Det har aldrig varit det och kommer aldrig att bli. Vår Folkhälsomyndighet kan hävda det hur mycket de vill. De har fortfarande inte presenterat ett enda vetenskapligt belägg för detta påstående. Trots att jag, och många med mig, har efterfrågat det flera gånger.

Regelrätt hetsjakt

Jag begär inga applåder eller hyllningar och hade inte väntat mig det heller. Jag hade dock inte väntat mig att bli utsatt för en regelrätt hetsjakt orkestrerad från maktens allra högsta ort. Det vore på sin plats om detta vansinne slutade nu och att vi fick våra mänskliga och medborgerliga rättigheter tillbaka. Det vore på sin plats att vi slutade utpekas som någon sorts orena smittbärare och samhällsfiender. Det är inte bara osant och orättvist utan också en väldig farlig väg att slå in på. Vi har sett förut vad den sortens avhumanisering av en grupp människor i samhället kan leda till och jag tror inte någon av oss vill hamna där igen.

ANNONS

Sjuka människor smittar. Tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

Sist men inte minst – ovaccinerade människor smittar inte. Vaccinerade människor smittar inte. Sjuka människor smittar. Tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk. Fortfarande de viktigaste och bästa rekommendationerna. De bästa för att begränsa smittspridning, de bästa för demokratin, de bästa för ekonomin. De bästa för folkhälsan. De bästa för samhället.

Andreas Chadien, musiker, poet och läxhjälpare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS