Vad som gör projektet med "Salongen" extra intressant är att de dagliga direktsändningarna öppnar ett fönster för unga människor att fritt dela med sig av sina tankar och åsikter, skriver Christina Hill, SVT.
Vad som gör projektet med "Salongen" extra intressant är att de dagliga direktsändningarna öppnar ett fönster för unga människor att fritt dela med sig av sina tankar och åsikter, skriver Christina Hill, SVT.

Underhållning är en del av SVT:s uppdrag

Självklart är nyheter och granskning en viktig del av vårt uppdrag. Men vi ska också leverera nöjesprogram. Visst är realitytävlingen ”Salongen” en ovanlig satsning, men också extra intressant, skriver Christina Hill, SVT Göteborg.

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS
|

Replik

SVT, 17/4

Hans Rothenberg (M) har rätt i att en viktig del av SVT:s uppdrag är att erbjuda högkvalitativa nyheter och granskande journalistik. Uppdraget omfattar dock mycket mer än så. Vi ska erbjuda inspiration och fördjupning, nöje och kultur, skratt och kunskap. Underhållning som genre har i sig själv ett stort public service-värde. Den samlar oss som befolkning runt gemensamma upplevelser och referenser, den låter oss koppla av i vardagen och hjälper oss i många fall att bevara och bygga nya traditioner.

Vår höstsatsning Salongen är mycket riktigt ett ovanligt projekt för SVT i det avseendet att vi under ett antal veckor kommer att öppna dörrarna för tittarna till en fysisk plats i Göteborg där vi spelar in en realitytävling. Eftersom tävlingen handlar om hantverkskunnande i frisöryrket så behöver man hårmodeller som ställer upp, dessa kunder betalar givetvis inte för sin medverkan.

ANNONS

Unik möjlighet

Vad som gör projektet extra intressant är att de dagliga direktsändningarna öppnar ett fönster för unga människor att fritt dela med sig av sina tankar och åsikter. Sällan får man utrymme att prata så länge och ostört som i frisörstolen, och samtidigt som lockar faller av och frisyrer skulpteras fram hoppas vi att tittarna får ta del av roliga och relevanta samtal om det som upptar svenska ungdomar just i dag.

Inom frisöryrket finns en generell oro över att överetableringen delvis utgörs av aktörer som saknar gesällbrev eller annan fullgod utbildning. Vi hoppas och tror att skrået som helhet ska gagnas av den här exponeringen där tävlingen handlar om yrkeskunnande, spetskompetenser och kundbemötande.

Christina Hill

programchef underhållning och fakta

SVT Göteborg

ANNONS