Ni rödgröna sviker Bergsjön och Kortedala!

De rödgröna partierna i Göteborg pratar om att satsa på stadens utsatta områden. Samtidigt avvecklar man all icke lagstadgad verksamhet som exempelvis friskvård i Geråshallen i Bergsjön. Är detta era visioner för ett mer jämlikt Göteborg? skriver Håkan Lundqvist (K).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

ANNONS
|

SDN-Östra beslutade tisdagen den 28 november att ta bort all icke lagstadgad verksamhet i Geråshallen i Bergsjön från och med 31 mars 2018. En verksamhet som bedrivits i det område i Göteborg där det är lägst andel personer med självskattad god hälsa.

Verksamheten med kafé har varit som ett andra hem för många och många besökare går inte på någon annan aktivitet under resten av veckan. Kaféet, gruppträningarna, friskvårdsgruppens arbete, kommun-anställdas fria träning med mera försvinner.

Anledningen till nedskärningen är att kostnaderna för köpt missbruksvård och boenden har skenat. Frågan är om inte stadsdelsnämnden biter sig själv i svansen när den avvecklar de viktiga hälsofrämjande verksamheterna på Geråshallen?

ANNONS

Hur många kommer att få en sämre hälsa när verksamheterna avvecklas?

Hur många miljoner kommer det att kosta framöver?

Handlar om en struntsumma

Det hela handlar om en halv till en miljon kronor som ska ”sparas”. En struntsumma i sammanhanget! När det gäller ridsports-EM i somras gick kommunen back med nästan 70 miljoner kronor. Då fattas det inga pengar! Eller när miljarder satsas på evenemangsstråket.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet pratar om att satsa på utsatta områden. Om avvecklingen av icke lagstadgad verksamhet på Geråshallen är en satsning på ett extra utsatt område som Bergsjön så undrar jag vad nästa sådan ”satsning” kommer att bestå i.

Valet står inför dörren och många i Bergsjön/Kortedala röstade på er rödgröna förra valet. Undrar hur de kommer att rösta i nästa val?

Är detta era visioner för ett mer jämlikt Göteborg?

Håkan Lundqvist (K)

Kommunistiska partiet, besökare av Geråshallen och boende i Kortedala

ANNONS