Rickard Nordin (C)riksdagsledamot Göteborg
Rickard Nordin (C)riksdagsledamot Göteborg

Mycket snack av MP medan utsläppen ökar

Med Miljöpartiet vid rodret blir det mer prat än resultat i klimatarbetet. Ett förslag som helt utesluter gasbilar levererades nyligen av regeringens egen utredare, trots att det är ett av de bästa valen ur klimatsynpunkt, skriver Rickard Nordin (C).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

ANNONS
|

    <strong>Rickard Nordin</strong> (C)
    <br> 
    <br> riksdagsledamot Göteborg
   </br></br>
Rickard Nordin (C)

riksdagsledamot Göteborg

Replik

Biogasen, 16/11

Miljöpartiet skriver att de vill fasa ut oljeberoendet och satsa på biogas. Det är självklart bra. Problemet är bara att de uppenbarligen inte förstått att det är de själva som misslyckats på punkt efter punkt som nämns i artikeln.

I Göteborg används i dagsläget endast 38 procent av allt matavfall, framförallt då till biogas. Det finns alltså en stor outnyttjad potential, speciellt i relation till många andra större städer som klarar av att få in uppåt 60 procent. Mycket handlar om ett föråldrat och icke-fungerande sopsorteringssystem.

Det är särskilt märkligt att insamlingen och biogasproduktionen i staden är så eftersatt med tanke på att Miljöpartiet samtidigt har beslutat och byggt ett stort fossilgaseldat kraftverk i staden. Det är uppenbarligen lättare att leverera fina ord än verkliga resultat.

ANNONS

Utesluter gasbilar

Nyligen levererade regeringens egen utredare ett förslag på hur nya miljöbilar ska gynnas. Ett förslag som helt utesluter gasbilar, trots att det är ett av de bästa valen ur klimatsynpunkt. Det är nu osäkert när ett nytt system kan träda ikraft och på samma sätt har förslag om att blanda in mer förnybara råvaror i bensin och diesel dragits i långbänk. Vi ser dessutom att Sveriges klimatutsläpp ökar.

Centerpartiet har redan förslag för nya miljöbilar och drivmedel i vår budget. Vi har förslag på den sopförbränningsskatt som Miljöpartiet nu utreder och vi har i Västra Götalandsregionen lett utvecklingen mot fler biogasfordon. Vi levererade minskade utsläpp och nya förslag när vi satt i regeringen. Nu kommer få nya förslag, mycket pengar satsas på osäkra projekt och utsläppen ökar. Jag hade verkligen önskat att det var annorlunda, men med Miljöpartiet vid rodret blir det mer prat än resultat och det är Karin Svensson-Smiths artikel ett typexempel på.

Rickard Nordin (C)

riksdagsledamot Göteborg

ANNONS