Jens Adamik  (L), ordförande SDN Norra Hisingen.
Jens Adamik (L), ordförande SDN Norra Hisingen.

MP och V sprider oärlig bild av Norra Hisingen

Det är fascinerande hur oärlig debatten har blivit när två ledande företrädare för MP och V beskyller Alliansen för alla sina egna beslut om neddragningar på Norra Hisingen, skriver Jens Adamik (L).

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS
|

Replik

Norra Hisingen, 5/2

Norra Hisingen har under flera år dragits med underskott och de rödgröna har inte haft kontroll på verksamheten. De har försökt att täcka upp kostnaderna genom ta pengar från skolan, vilket bara har orsakat fler i utanförskap när eleverna gått ur skolan utan fullständiga betyg.

Under 2018 blev situationen desperat och de rödgröna tvingades på besparingar på 83 miljoner kronor. Det är denna besparing som nu gör att Ung i norra Hisingen nu tvingas stänga.

Det är fascinerande hur oärlig debatten har blivit, när två ledande företrädare för MP och V skriver en debattartikel och beskyller Alliansen för alla sina egna beslut. Jag vill därför påminna debattörerna om att Alliansen tog över styret i stadsdelarna först den 1 januari 2019. Det är viktigt för läsarna att förstå när de rödgröna förvränger sanningen.

ANNONS

När förvaltningen kom tillbaka med ett nytt förslag i enlighet med det rödgröna yrkandet innebar det ytterligare nedskärningar av ungdomsverksamheten. De rödgröna fick då kalla fötter.

Så sent som den 11 december 2018 fattade de rödgröna beslut om neddragningar på det förebyggande arbetet med nio miljoner. Samtidigt yrkade de rödgröna på att förvaltningen skulle freda en mötesplats för seniorer. När förvaltningen i januari kom tillbaka med ett nytt förslag i enlighet med det rödgröna yrkandet innebar det ytterligare nedskärningar av ungdomsverksamheten. De rödgröna fick då kalla fötter och yrkade på ytterligare en utredning. Förvaltningen informerade att ytterligare förseningar i verkställandet av nedskärningarna på nio miljoner skulle kosta 700 000 kronor per månad och innebära ännu större nedskärningar.

Vi tar ansvar för den situation de rödgröna satt oss i och fattade det tuffa beslutet i januari för att slippa ännu större nedskärningar i juni.

Vi i Alliansen tar ansvar vi smiter inte ifrån detta. Vi tar ansvar för den situation de rödgröna satt oss i och fattade det tuffa beslutet i januari för att slippa ännu större nedskärningar i juni. Vi försäkrade oss om att förvaltningen utvecklade sitt arbetssätt för att med de mindre resurserna fortfarande ge unga i Norra Hisingen en bra och förebyggande verksamhet.

Framför allt tar vi ansvar genom att vi fokuserar på att se till att tillföra resurser till skolan så att vi kan bryta segregationen och på sikt ge alla i Norra Hisingen möjlighet att få arbete och förverkliga sig själva.

Jens Adamik (L)

ANNONS

ordförande SDN Norra Hisingen

ANNONS