Många hyresgäster ser fram emot renoveringen

Familjebostäders fastighet på Spannlandsgatan i Högsbo är byggd 1961. Inga större renoveringar har gjorts och husen är i dag i behov av en omfattande renovering. Många hyresgäster ser fram emot renoveringen och jag hoppas att ni ska trivas på Spannlandsgatan också framöver, skriver Niklas Derunger, distriktschef Södra Göteborg på Familjebostäder.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

ANNONS
|

Replik

Allmännyttan, 21/6

Familjebostäders fastighet på Spannlandsgatan i Högsbo är byggd 1961. Inga större renoveringar har gjorts och husen är i dag i behov av en omfattande renovering. Detta innebär även att hyrorna är låga. Vid hyressättningen tillämpas bruksvärdesprincipen vilket innebär att jämförbara lägenheter ska ha jämförbara hyror.

I och med renoveringen får fastigheten en ny livslängd på 50 år. Renoveringen har föregåtts av en samrådsprocess och dialog och samtal förs med hyresgästerna under hela renoveringsperioden. Genomsnittlig hyreshöjning för fastigheten på Spannlandsgatan är 38 procentoch den nya hyran fasas in under 7 år.

Erbjuder omflyttning

Familjebostäder tvingar ingen att flytta. Däremot erbjuder vi omflyttning för de hyresgäster som önskar det. Den som väljer att i samband med renoveringen se över sitt boende och kanske vill bo större eller mindre får hjälp med det enligt vars och ens önskemål.

ANNONS

Många hyresgäster ser fram emot renoveringen och jag hoppas att ni ska trivas på Spannlandsgatan också framöver.

Niklas Derunger

distriktschef Södra Göteborg på Familjebostäder

ANNONS