Rasism förekommer och det ska givetvis motarbetas, men i dagsläget saknas tillförlitliga fakta kring rasismens utbredning och vem som blir utsatt i Sverige. Miljöpartiet drar slutsatser och sprider gärna myter som endast späder på misstankar mot majoritetssamhället, skriver debattörerna.
Rasism förekommer och det ska givetvis motarbetas, men i dagsläget saknas tillförlitliga fakta kring rasismens utbredning och vem som blir utsatt i Sverige. Miljöpartiet drar slutsatser och sprider gärna myter som endast späder på misstankar mot majoritetssamhället, skriver debattörerna. Bild: Henrik Montgomery/TT

Inga belägg för att Sverige är genomsyrat av rasism

Miljöpartisternas artikel är full av magstarka påståenden och bitvis rena lögner. Tyvärr är detta karaktäristiskt för en rörelse som fått alltmer totalitära undertoner, skriver fyra företrädare för Sverigedemokraterna.

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS
|

Replik

21/3 Låt inte SD stoppa arbetet mot rasdiskriminering

Att SD skulle vara odemokratiska är absurt. Vi har hela tiden strävat efter att ge mer makt och inflytande tillbaka till det svenska folket. Detta genom att bland annat förespråka fler folkomröstningar på kommunal nivå och att resultaten ska respekteras, något MP borde lära sig av.

Det finns heller inga belägg för påståendet att vårt land skulle vara genomsyrat av rasism eller att vårt inflytande skulle ligga till grund för det. Rasism förekommer och det ska givetvis motarbetas, men i dagsläget saknas tillförlitliga fakta kring rasismens utbredning och vem som blir utsatt i Sverige. Miljöpartiet drar slutsatser och sprider gärna myter som endast späder på misstankar mot majoritetssamhället.

ANNONS

Totalitära undertoner

Desinformationen är typisk för Miljöpartiet, eftersom deras retorik de senare åren fått totalitära undertoner. För Miljöpartiet är klimatet överordnat allt, oaktat negativa konsekvenser, nytta eller demokratisk förankring. EU-parlamentarikern Pär Holmgren (MP) har låtit folket förstå att om han blir statsminister kommer han snabbt avskaffa fria val.

Partiets språkrör Per Bolund rör sig i samma grumliga vatten. I samband med partiledardebatten 10 oktober 2021 att han var villig att införa liknande begränsningar av demokratiska fri- och rättigheter som infördes under pandemin för att minska utsläppen. Budskapet är tydligt. Rörelsefriheten ska begränsas för att rädda klimatet.

57 procent av göteborgarna sa nej till trängselskatt, som ändå påtvingades folket

I Göteborg har Miljöpartiet till exempel helt valt att ignorera folkviljan vad gäller både trängselskatt och västlänken. 57 procent av göteborgarna sa nej till trängselskatt, som ändå påtvingades folket. För MP spelar folkviljan ingen roll.

Om detta är Miljöpartiets syn på vad demokrati är, då har vi ingen samsyn. Svenska folket kan vara lugna i att vi aldrig kommer offra deras demokratiska fri- och rättigheter på klimatfrågans altare. Med Sverigedemokraterna vid rodret kommer göteborgarnas och svenska folkets önskemål att respekteras i stället för att hånfullt förkastats. Till skillnad från MP respekterar vi nämligen folkviljan.

Jörgen Fogelklou kommunalråd SD Gbg

Agneta Kjaerbeck vice gruppledare SD Gbg

ANNONS

Rasmus Ragnarsson ledamot Kommunfullmäktige SD gbg

Emma Altenhammar ledamot Nämnden för demokrati och medborgarservice SD Gbg

ANNONS