Ulf Nilsson (K), plåtslagare, förstanamn på Kommunistiska partiets valsedel i Göteborg och Ingrid Frejd (K), undersköterska, andranamn på Kommunistiska partiets valsedel i Göteborg.
Ulf Nilsson (K), plåtslagare, förstanamn på Kommunistiska partiets valsedel i Göteborg och Ingrid Frejd (K), undersköterska, andranamn på Kommunistiska partiets valsedel i Göteborg.

Göteborg behöver en verklig vänsterpolitik

Göteborg behöver vänsterpolitik som på riktigt utmanar den marknadsanpassade muteborgska politiken. Med Kommunistiska partiet får göteborgarna en vänsteropposition som aldrig kommer att bli en del av göteborgsandan, skriver Ulf Nilsson (K) och Ingrid Frejd (K).

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS
|

Samtidigt som Sverige som land blir allt rikare, hamnar rikedomarna hos allt färre. Som när storbankerna förra året gjorde vinster på över 100 miljarder kronor samtidigt som fattigpensionärerna blir allt fler. I Göteborg talas det mest om att göra staden mer företagarvänlig och det planeras bygge av Nordens högsta hus. Samtidigt visar stadens egen jämlikhetsrapport att orättvisorna i Göteborg fortsätter att växa. Sverige och Göteborg behöver vänsterpolitik.

Väljarna går åt vänster

I den senaste tidens opinionsundersökningar är Vänsterpartiet lika stora som, eller till och med större än, Socialdemokraterna i kommunalvalet i Göteborg. Det är mycket positivt att väljarna i Göteborg går åt vänster. Göteborg har ett stort behov av en politik som på riktigt utmanar den marknadsanpassade muteborgska politiken.

ANNONS

Både bland Vänsterpartiets medlemmar och väljare finns det en önskan om en verklig vänsterpolitik. I valkampanjen låter Vänsterpartiet radikala och driver många bra och viktiga frågor. Men samtidigt vet vi vilken politik som Vänsterpartiet har varit med och fört den senaste mandatperioden.

V har anpassat sig

Problemet är inte att Vänsterpartiet inte vill ha vänsterpolitik. Problemet är att de nöjer sig med att lägga lagom radikala förslag. Blir de sedan nedröstade så är det liksom inget att göra något åt. Problemet är också att Vänsterpartiet har anpassat sig och blivit ett “ansvarstagande” och “realistiskt” parti, som rättar sig efter budgetregler och de nyliberala ramarna. Ibland blir Vänsterpartiet till och med en del av problemet, som när man deltar i den pågående slakten av biblioteket i Kortedala eller i mars röstade för nedskärningar på nästan 90 miljoner i SDN Angered.

Det är dags för en riktig vänsterpolitik i kommunfullmäktige i Göteborg. Vi i Kommunistiska partiet kommer aldrig att rösta för några nedskärningar i välfärden. Vi kommer alltid att sätta behoven före budgeten. Med oss i kommunfullmäktige kommer det att finnas en vänsteropposition som aldrig kommer att bli en del av göteborgsandan.

En tagg i V:s vänstra skinka

ANNONS

Vi kommer också att finnas som en tagg i Vänsterpartiets vänstra skinka. Med oss i kommunfullmäktige kommer de inte att i tysthet kunna svika sina väljare, glömma sina vallöften och anpassa sig till en så kallat ansvarsfull politik.

Rösta gärna på Vänsterpartiet i riksdags- och regionvalen. Men välj Kommunistiska partiet i kommunalvalet i Göteborg, för en verklig vänsterpolitik som aldrig sviker.

Ulf Nilsson (K)

plåtslagare, förstanamn på Kommunistiska partiets valsedel i Göteborg

Ingrid Frejd (K)

undersköterska, andranamn på Kommunistiska partiets valsedel i Göteborg

ANNONS