Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Birro, författare och debattör

"Det är ni som krattar manegen för terrorn"

DEBATT: Sanningen har blivit satt på undantag i det här landet. Är ni inte trötta på er undfallenhet mot den perverterade form av islam som hotar oss och våra barn? skriver Marcus Birro.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag minns när en del började prata om de eventuella riskerna med islamistisk

Marcus Birro, författare och debattör

fundamentalism i svenska förorter. Jag minns hur de raskt städades undan som rasister. Jag minns att jag själv tänkte att det inte kunde vara så illa. Inte kunde det frodas sektliknande enklaver i svenska förorter?

Inte kunde vara det sant att det stod män och klockade sina kvinnor vid nedgången till tunnelbanan? Inte kunde det vara sant att det bildats parallella världar, små öar av hat och förakt där religiös fundamentalism frodades?

Tassas runt gröten

Sanningen har blivit satt på undantag i det här landet. Det har tassats och det har tassats runt den berömda gröten tills den blivit möglig och stinkande. Sedan har makten satt fram en ny tallrik gröt och media, politiker och opinionsbildare har börjat tassa igen.

Detta har pågått i decennier.

Först det senaste året har etablerad media, politiker och de andra gjort det som vi andra försökt göra under en tid, nämligen att sätta en stor tass i den där gröten, vända upp och ner på skiten, skruva isär allting och se hur det är uppbyggt.

Alla har väl egentligen vetat det vi läser om i dag, att IS har terrorister på plats i Sverige för att utföra terrordåd.

Hur kom de hit? Tutade det upptaget i Monas lur? Har de kunnat gömma sig hos släkt och vänner?

Finns de som skulle jubla

Är ni inte trötta på detta? Är ni inte trötta på er undfallenhet mot denna perverterade form av islam som hotar oss och våra barn?

Vi har alltså människor i vårt land som skulle jubla om de mördade era barn. Och många av er håller käften. Många av er hukar i gränderna. Många av er stöder förtryckarna. Många av er har mage att kalla era solidariska och toleranta. Det är ni som krattar manegen för terrorn.

Jag minns hur upprörd en ung kvinna var i SVT Debatt efter valet 2014. Hon försvarade att hon plockat bort vänner från Facebook som röstat på SD. Jag uppskattade hennes ilska och hennes patos. Jag minns att hon sade: ”Jag vill kunna se mina barn i ögonen och säga att jag reagerade när neofascismen tog över Sverige”.

Jag håller med. Men neofascismen och det hot vårt land lever under kommer inte ifrån ett demokratiskt parti. Vårt största hot, vänsterns största hot, demokratins och allas lika värdes största hot, kommer från islamismen.

Det är just er frihet de hatar. Det är era barn de skulle ha slaktat med ett leende på läpparna.

Inte höger eller vänster

Förstår ni inte det? Det handlar inte om höger och vänster i politiken. Det handlar om att värna det varma, inkluderande och solidariska samhälle ni säger er älska så högt.

Det är därför jag tar sådana risker med mitt skrivande. För att jag vill kunna se mina barn i ögonen och säga att jag gjorde vad jag kunde för att vara en motkraft mot barbariet.

Marcus Birro

författare och debattör