Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Alliansens förslag gör jobben i staden otryggare

Alliansen vill i sitt förslag till budget slopa stadens särskilda anställningstrygghet som infördes i samband med 90-talskrisen. Men stadens problem är snarare att det är svårt att rekrytera och behålla personal än ett behov av att göra sig av med den, skriver Sonia Koppen, Vision.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Den 19/6 fattar kommunfullmäktige beslut om vilken budget som ska gälla för Göteborgs stad under 2018. Just nu finns det fyra olika förslag till budget . Ett av förslagen är Alliansens.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kanske tror Allianspartiernas politiker att ett slopande av anställningstryggheten kommer minska deras ansvar som arbetsgivare? Kanske tror de att de snabbt kommer kunna göra sig av med personal när en arbetsbrist uppstår? I så fall har de fel. Oavsett om vi har anställningstrygghet eller inte så är arbetsgivarens ansvar omfattande.

Ytterst ovanligt

För att kunna säga upp någon med anledning av arbetsbrist måste arbetsgivaren först utesluta att det finns något annat jobb i staden som personen är tillräckligt kvalificerad för att utföra. Det är ytterst ovanligt. Arbetsgivaren har även en skyldighet att kontinuerligt kompetensutveckla personalen samt ge medarbetare som befinner sig i omställning en kortare utbildning om detta skulle innebära att den därefter kan ta ett annat arbete i staden.

Även om arbetsbrist i staden är ovanligt ger anställningstryggheten medarbetarna en trygghet i en situation som i grunden känns otrygg. Att befinna sig i omställning skapar alltid en oro.

Orsakar onödigt lidande

Självklart finns det förbättringsområden. Det gäller inte bara omställning vid arbetsbrist, utan även omställning vid rehabilitering, frivillig intern rörlighet samt att möjliggöra olika karriärvägar. I dagsläget är det ofta svårt för medarbetare som befinner sig i omställning att utnyttja sin förtur i andra förvaltningar än den där man haft sin anställning. Detta, snarare än anställningstryggheten, kostar pengar och orsakar onödigt lidande.

Göteborgs stad är en stor arbetsgivare och har därmed ett stort ansvar. Staden har svårt att konkurrera med villkor och en god arbetsmiljö. Att i detta läge nagga medarbetarnas känsla av trygghet i kanten är inte rätt väg att gå om man vill vara en attraktiv arbetsgivare.

Vi vill istället se tydliga satsningar i syfte att få en effektiv omställning, där man stöttar medarbetare vidare till andra arbeten i staden.

Sonia Koppen

ordförande Vision Göteborg