De vill slå världsrekordet i quiz

Nuvarande rekordet ligger på 3832 deltagare. Det vill Daniel Claeson från Partille Arena slå. – Det löser vi ju, berättar han.

ANNONS
|

Den 6 oktober kommer världsrekordet i quiz att utmanas av Partille Arena. Det nuvarande rekordet är på 3832 deltagare och innehas avCharotar Education Society i Indien. – Det löser vi ju, berättar Daniel Claeson som är evenemangschef på Partille Arena och initiativtagare till världsrekordförsöket.

Förhoppningen: 5000 deltagare

Idén kläckte Daniel Claeson under en lunch tillsammans med kollegan Martin Blomberg. De vill sätta ett rekord som kunde involvera många. Första utkastet blev en afterwork som sedan utvecklades till en quiztävling. – Fördelen är ju att dessa kan kombineras, förklarar Daniel Claeson och fortsätter: –Partille Arena har plats för 5000 personer. Förhoppningen är att fylla samtliga, men målet är att åtminstone bli fler än 3832.

ANNONS

Men att anordna ett världsrekordförsök var svårare än Daniel Claeson och Martin Blomberg först trodde. Guinness har strikta regler där de som vill försöka måste ha goda bevis för att de kan lyckas. Detta involverar en "Steward" per 50 deltagare – en slags domare som hjälper till att avgöra om det blir ett rekord eller ej. – Vi kommer att ha minst 80 stycken "stewards" på plats, förklarar Daniel Claeson.

45 minuter långt quiz

Något specifikt tema för quizet är inte spikat.Quizadillas, kända i Göteborg för sina quiz-kvällar, håller just nu på med att ta fram frågor. Men det blir inget specialinriktat utan tanken är att så många som möjligt ska kunna delta. Det hela kommer att skalas upp till en kväll med mat, dans och dricka – precis som en klassisk afterwork, om än i storlek större. – Själva quiz-delen är 45 minuter lång. Då är det stenhårda regler som gäller. Vi måste vara säkra på att alla som är där faktiskt deltar.

ANNONS