De var bäst när Blåvitt sänkte AIK

Här är spelarna som var bäst när IFK besegrade ett guldjagande AIK på Gamla Ullevi med 1-0.

ANNONS
|

5: Emil Salomonsson: Han var visserligen inte ensam, men eftersom fotboll är en löpsport är det underbart att se vilken effekt Emils uppoffrande och ideliga korridorruscher fick för den här matchen.

4: Thomas Rogne: Inblandad i alla baklängesmålen mot Gefle senast och faktiskt med rätta därefter ifrågasatt, nu på 2015 års nivå. Brytningssäker, placeringssäkert, uthållig.

3: Elias Omarsson: Ibland räcker det med ett par sekunders magi. Som nu. Mottagningen, vändningen på en femöring och det kyliga skottet intill stolpen. Femte målet.

2: Sören Rieks: Det är en fröjd att se detta lags bästa spelare rör sig på planen, fungerar utmärkt även som forward. Inblandad i några av de hetaste omställningarna.

ANNONS

1: Mads Albaek: Det här var en nivå upp, Mads. Det är ju så här bra du är och behöver vara i varje match, dock inte utan hjälp av Sebastian Eriksson. Drev på tempot.

Matchen ikorthet:AIK började bäst och tryckte tillbaka IFK i inledningen. Efter målet tog Blåvitt över och spelade med självförtroende. Högt tempo, koncentrerade spelare och starka individuella prestationer. Det osade ett antal gånger framför John Alvbåge i hemmamålet, som gjorde sin bästa prestation på ett tag. Därmed är AIK:s gulddröm över för denna gång.

ANNONS