Sandra Estberg är nominerad till Guldklaven. Arkivbild.
Sandra Estberg är nominerad till Guldklaven. Arkivbild.

De är nominerade till Guldklaven

ANNONS
|

Snart är det dags för Dansbandssverige att göra upp om priserna i Guldklaven. I år är tre av landets mest populära orkestrar nominerade i den åtråvärda kategorin årets dansband: Expanders, Martinez och Streaplers.

I kategorin årets låt finns framgångsrika låtskrivare även utanför dansbandsvärlden, som Niklas Strömstedt, som komponerat åt Lasse Stefanz, och Fredrik Kempe, som var med och skrev Rolandz Melodifestivalbidrag "Fuldans".

Arvingarnas Casper Jarnebrink kan bli årets manliga sångare, medan Sandra Estberg i Martinez har chans att ta pris på kvinnosidan.

Guldklavengalan äger rum på Dansbandsveckan i Malung och blir den 19:e i ordningen. För andra året i rad leds den av Linda Bengtzing och den sänds direkt i Sveriges Radio P4.

ANNONS

Omröstningen börjar den 1 juli.

TT

Fakta: De nominerade

Årets dansband: Expanders, Martinez, Streaplers

Årets låt: Lasse Stefanz: "Du hinner med en gubbe till" (Niklas Strömstedt), Rolandz: "Fuldans" (Fredrik Kempe, David Kreuger, Robert Gustafsson), Sannex: "Heartaches & Highways" (Andreas Olsson, Rob Crosby)

Årets kvinnliga sångare: Sandra Estberg, Martinez, Maria Persson, Blender, Carolina Skaarup, Callinaz

Årets manliga sångare: Casper Jarnebrink, Arvingarna, Henrik Sethsson, Casanovas, Anders Wigelius, Kindbergs

Årets musiker: Donald Laitila, Donnez (dragspel, klaviatur), Douglas Möller, Flamingokvintetten (gitarr), Robert Olsson, Drifters och Rolandz (trummor)

Årets album: Sannex: "Crossroads", Blender: "Gamble litegrann", Streaplers: "Just ikväll"

ANNONS