Noah Sonko Sundberg, Samuel Mensiro och Fredrik Andersson. FOTO: Bildbyrån
Noah Sonko Sundberg, Samuel Mensiro och Fredrik Andersson. FOTO: Bildbyrån

"Crespo" hyllas för initiativet: "Han är otroligt inspirerande"

Alhassan Kamara har samlat in matchtröjor till barn och ungdomar i Sierra Leone. Ett hyllat intiativ. – Det är otroligt stort av honom, säger Östersunds Gabriel Somi.

ANNONS
|

På onsdag reser Häcken-anfallaren Alhassan "Crespo" Kamara ner till hemlandet Sierra Leone.

Inför resan har han hört av sig till spelare och klubbar med frågan: "Kan ni tänka er att skänka matchtröjor som jag kan dela ut till barn och ungdomar?".

LÄS OCKSÅ:Stjärnorna skänker matchtröjor till barn i Sierra Leone​

Många av de som har svarat hyllar nu initiativet:

Fredrik Andersson, Malmö FF:

– Kamara tog kontakt med Safari (Behrang) när vi satt tillsammans på en tågresa hem från en match och frågade om ha kunde få några tröjor från ett par i vårt lag. Han skickade även bilder på situationen i Sierra Leone som var riktigt hemska och hjärtskärande, så jag sa till Safari att jag har en tröja i omklädningsrummet som han kan få. Om det kan hjälpa med en tröja som något barn kan få eller om den kan dra in lite pengar så är det självklart att man ska hjälpa till.

ANNONS

Samuel Mensiro, Östersund:

– Det är bra att hjälpa barnen eftersom det är ett bra projekt. Jag har känt Kamara länge så när han berättade om projektet var jag glad att få hjälpa till.

Gabriel Somi, Östersund:

– När "Crespo" hörde av sig och berättade om sitt projektvar det en självklarhet att stämma upp och hjälpa till på alla sätt och vis. Det är otroligt stort av honom att starta det här projektet och hjälpa alla behövande människor som lider just nu i Sierra Leone.

Noah Sonko Sundberg, GIF Sundsvall:

– Alhassan Kamara är otroligt inspirerande och har verkligen gjort allt han kan för alla offer i Sierra Leone. Attha fått vara en del i detta fantastiska projekt som han har arbetet med får mig och många andra att känna stolthet.

ANNONS