Christer Sjögren lades in på behandlingshem

Artisten Christer Sjögren berättar om alkoholproblemen som tvingade honom att söka hjälp på ett behandlingshem. I dag är han fri. - Jag är befriad från alkoholdjävulen så att säga, säger han till Fredrik Skavlan.

ANNONS
|

Dansbandslegendaren Christer Sjögren, 66, bedövade sig med alkohol och blev inlagd på behandlingshempå grund av sitt alkoholberoende. I fredagens program av SVT:s Skavlanberättar han om skamkänslorna och hur han till slut bestämde sig för att be om hjälp:

- Tar man professionell hjälp då får man ta upp den ryggsäcken och lägga allalik man har i garderoben på ett bord alltså. Det är som ett reningsbad och en reningsprocess samtidigt, säger han i programmet.

"Artistrollen tog mycket energi"

Christer Sjögren var en etablerad artist redan som 18-åring men det var efter att ha blivit frontman i succébandet Vikingarna som han började dricka.

UnderVikingarnas storhetstid flögdansbandetprivatjetmellan Norge och Sverige och var ett avNordens största band.

ANNONS

-Artistrollen tog mycket energi och mycket av mitt liv. Jagälskarju det här så jag har inte sörjt, säger han i programmet och fortsätter:

- Jag minns hur jag kunde känna mig både som en vuxen manoch en vilsen tonåring, säger han till Fredrik Skavlan.

Bedövade sig med alkohol

Han berättar om alkoholen som han började använda både som belöning och bedövning. Till slut insåg Christer Sjögren att han behövde hjälp för att bli fri alkoholberoendet. Han bestämde sig för att be om hjälp och skrev in sig på ett behandlingshem.

- Det är det bästa jag har gjort i hela mitt liv, säger han till Fredrik Skavlan.

I dag har Christer Sjögren ett sunt förhållande till alkohol: "Jag mår väldigt bra i dag. Jag har inte de här problemen i dag men det ligger ju i min kropp. Jag måste tänka på hur jag lever och så där".

-Jag är befriad från den här alkoholdjävulen så att säga. Det är fantastiskt skönt att slippa det och man kan leva ett helt annat liv,säger han till Skavlan.

Christer Sjögren har precis släppt självbiografin"Får jag lov att berätta – kramgoa minnen från Christers garage".

ANNONS