Paul Rudd, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr, Brie Larson, Chris Hemsworth och Jeremy Renner som snart dyker upp på bioduken i "Avengers: Endgame". Arkivbild.
Paul Rudd, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr, Brie Larson, Chris Hemsworth och Jeremy Renner som snart dyker upp på bioduken i "Avengers: Endgame". Arkivbild.

Chris Hemsworth om "Avengers": Otroligt stort

Med en speltid på mer än tre timmar är ”Avengers: Endgame” den tveklöst längsta superhjältefilm som har gjorts. Nu ska säcken knytas ihop och den story som har berättats i en mängd filmer får sin avslutning.

ANNONS
|

- Det känns otroligt stort att få ha varit med om det här. Jag kommer att sakna att få träffa det här gänget med jämna mellanrum, säger Chris ”Thor” Hemsworth till TT.

Den förra filmen, "Avengers: Infinity war", slutade med att Thanos besegrade Avengers och en rad av superhjältarna dog uppenbarligen, samtidigt som Thanos också raderade ut hälften av universums befolkning.

ANNONS

Några av de döda Avengers finns dock med på listan över rollfigurer som förekommer i den nya filmen – men om de på något sätt återuppväcks eller om de förekommer i tillbakablickar är ännu en hemlighet. Inför intervjuerna har pressen inte fått se hela filmen, utan bara två 90 sekunder långa klipp.

Förnekar det bestämt

Nu ska i alla fall de kvarvarande hjältarna försöka besegra Thanos, och alla de som TT träffar hävdar bestämt att det är slut nu. På filmsajten Imdb står det att Scarlett Johansson just nu filmar en fristående film om sin karaktär Black Widow, men hon förnekar detta bestämt.

- Det pågår absolut ingen sådan inspelning, säger hon.

"Endgame" regisseras av bröderna Anthony och Joe Russo. Detta är deras fjärde Marvel-film, efter "Captain America: The winter soldier", "Captain America: Civil war" samt "Avengers: Infinity war".

- Att få göra de här fyra filmerna har verkligen gett oss möjlighet att utvecklas som filmskapare, säger Joe Russo.

ANNONS

- Den tekniska utvecklingen går ju hela tiden framåt och vi har kunnat följa med och vi har lärt oss nytt hela tiden.

Tre timmar lång

Men var det nödvändigt att avsluta med en speltid på tre timmar och en minut? Anthony Russo skrattar.

- Det var många rollfigurer att berätta om, det var många historier som skulle knytas ihop. Vi försökte med en kortare speltid, men det gick inte.

Med på intervjuerna i London är också Paul Rudd, som spelar Ant-Man. Vad har han fått med sig från att gestalta honom?

- Vetskapen om att jag klarar av att äta lax varje dag i veckan. Jag gjorde det medan jag tränade upp min kondition, och det fungerar, svarar han med glimten i ögat.

ANNONS

"Avengers: Endgame" har svensk biopremiär den 24 april.

TT

Fakta: Avengers

Superhjälteteamet dök först upp i serieform 1963, med Stan Lee och Jack Kirby som upphovsmän. Från början bestod gruppen av Ant-Man, Hulken, Thor, Iron Man och The Wasp. Redan tidigt anslöt Captain America och senare dök superhjältar som Black Panther upp i serien.

Serien har filmatiserats ett otal gånger och bland annat visats i animerad version i tv. 2012 kom den första delen i den senaste succéversionen: "The avengers", i regi av Joss Whedon. Sedan följde "Avengers: Age of Ultron", "Avengers; Infinity war" och nu alltså "Avengers: Endgame".

ANNONS