Cats nästa på Göteborgsoperan

ANNONS
|

Det är nästan 20 år sedan Cats hade svensk premiär första gången. 1987 sattes den upp på Chinateatern i Stockholm och innan den slutade gå hade 326 000 människor sett den. Föreställningen gästade också Göteborg och Scandinavium 1989.

- Men det blir en omarbetad version som vi sätter upp här. Den svenska översättningen kommer att vara bearbetad på något sätt, det blir ju så lätt föråldrat, säger Christina Bjerkander, pressansvarig på Göteborgsoperan där nu Cats ska sättas upp, med premiär den 9 september.

- Det kommer att vara en omarbetad version även sceniskt och också manus kommer att bearbetas.

Vilka som kommer att vara med i den dans- och showfyllda musikalen är ännu inte bestämt, utan rollerna kommer att besättas efter en stor audition som planeras andra veckan i februari. Regissör är dock Hans Berndtsson och koreograf Gunilla Olsson - en duo som tidigare haft stora framgångar med sin uppdateringar av FAME och Skönheten och Odjuret. Dirigent för Cats blir Björn Dobbelaere, scenograf Mikael Verhelyi och ansvarig för kostym Jaana Fomin.

ANNONS

Cats är den näst mest sedda musikalen på Broadway någonsin och den tredje av Andrew Lloyd Webber som Göteborgsoperan sätter upp efter Evita och Jesus Christ Superstar. Den spelades också tjugo år i Londons West End.

- Den är väldigt älskad och för många den enda musikal de sett, så det här ska bli roligt, sammanfattar Christina Bjerkander.

ANNONS